10 верес. 2014 15:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

42

0

«Відпочинок» трьох товаришів під Вінницею – один з простреленим животом, інший побитий прикладом

«Відпочинок» трьох товаришів під Вінницею – один з простреленим животом, інший побитий прикладом

Чоловіку, який з вогнепальної зброї вистрелив у живіт другу загрожує до 15 років ув’язнення


«Відпочинок» трьох товаришів під Вінницею – один з простреленим животом, інший побитий прикладом

У Вінницькому районі 8 вересня під час розпиття спиртних напоїв чоловіки посварились і один з них з власної мисливської рушниці «Сайга» вистрілив у живіт одному зі своїх товаришів, іншого – побив прикладом та ліг спати. Міліція затримала 47-річного чоловіка за підозрою у скоєнні замаху на вбивство.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області.

9 вересня о 5 годині ранку до Вінницького райвідділу міліції надійшло повідомлення з лікарні про те, що до приймального відділення каретою швидкої допомоги був доставлений без свідомості з вогнепальним пораненням черевної порожнини 47-річний вінничанин.

Працівники міліції вжили усіх необхідних заходів щодо встановлення обставин, можливих свідків та особи, причетної до даного злочину.

За словами начальника Вінницького РВ УМВС Віктора Сидоренка, в ході оперативно-пошукових заходів з’ясувалося, що вогнепальне поранення потерпілий отримав в селі Шкуринці Вінницького району, перебуваючи на дачі у свого товариша. За попередніми даними, потерпілий разом з власником дачі та ще одним товаришем відпочивали та вживали алкогольні напої. Раптом між трійцею виник конфлікт, під час якого господар з власної мисливської рушниці «Сайга» вистрілив у одного з товаришів та побив прикладом іншого, а сам пішов у будинок спати. Все відбувалось близько десятої години вечора.

Пораненого чоловіка виявила 31-річна співмешканка власника дачі. Вона викликала швидку допомогу. Зрозумівши, що накоїв її чоловік, жінка вирішила приховати сліди злочину – сховала рушницю, змила кров. Коли до підозрюваного прибула слідчо-оперативна група міліції, чоловік запевняв, що до поранення товариша ніякого відношення не має.

Під час затримання підозрюваний чинив опір правоохоронцям, а його жінка навіть вдарила одного із міліціонерів по голові, аби той відпустив її співмешканця. Лише зібрані міліціонерами докази та покази побитого чаркувальника, якому вдалося втекти, змусили підозрюваного зізнатися у скоєному, а дружину – віддати сховану рушницю.

За життя пораненого 47-річного вінничанина майже вісім годин боролися лікарі. Після багатогодинної операції чоловік знаходиться у край важкому стані без свідомості.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ст. 15 ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).

Підозрюваному загрожує до 15 років ув’язнення.

ВИННИЦА.info

 


0
0