28 верес. 2018 12:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

62

0

Відремонтувати багатоповерхівку за бюджетні гроші. У Вінниці затвердили програму з «бонусом» для старих будинків

Відремонтувати багатоповерхівку за бюджетні гроші. У Вінниці затвердили програму з «бонусом» для старих будинків

 Відремонтувати багатоповерхівку за бюджетні гроші. У Вінниці затвердили програму з «бонусом» для старих будинків


Відремонтувати багатоповерхівку за бюджетні гроші. У Вінниці затвердили програму з «бонусом» для старих будинків

 28 вересня на сесії Вінницької міськради депутати затвердили Програму розвитку та утримання житлово-комунального господарства. Окремий пункт документу описує умови проведення ремонтів багатоквартирних будинків.

Головна зміна стосується висоток, введених в експлуатацію до 1970 року, які створять ОСББ. Вони мають право на капремонт за кошти міського бюджету двічі.

«ОСББ, що створені після 1 січня 2019 року в будинках, які введені в експлуатацію до 1970 року, мають право на капітальний ремонт за рахунок коштів міського бюджету двох конструктивних елементів будинку, але не протягом одного року», - йдеться в Програмі.

Як провести перший капітальний ремонт багатоквартирного житлового будинку ОСББ після його реєстрації, як юридичної особи. Покроково

1. На загальних зборах співвласники ОСББ приймають рішення щодо визначення одного виду конструктивного елемента будинку, що потребує проведення капітального ремонту, та бажання відремонтувати його капітальним ремонтом за рахунок коштів міського бюджету.

2. Голова правління ОСББ супровідним листом надсилає до департаменту житлового господарства міської ради протокол загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку щодо  визначення одного виду конструктивного елемента будинку, що потребує проведення капітального ремонту, та бажання відремонтувати його капітальним ремонтом за рахунок коштів міського бюджету.

3. Департамент житлового господарства, як головний розпорядник бюджетних коштів на проведення капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків та об’єктів благоустрою прибудинкових територій:

  • замовляє виготовлення проектно-кошторисної документації в організації, що має відповідні дозвільні документи та державну експертизу кошторисної частини проекту, якщо вартість робіт перевищує суму 300 тис.грн.;

  • забезпечує проведення процедури закупівлі робіт згідно з чинним законодавством в межах суми проекту.

4. За результатами процедури закупівлі робіт з переможцем укладається 2-х сторонній договір підряду на виконання робіт по капітального ремонту будинку, відповідно до якого:

  • замовник – департамент житлового господарства;

  • підрядник – виконавець робіт, якого було визначено переможцем за результатами процедури закупівлі .

5. Департамент житлового господарства забезпечує здійснення технічного нагляду за проведенням робіт по капітальному ремонту багатоквартирного будинку відповідно до отриманої проектно-кошторисної документації та укладеного договору за рахунок коштів міського бюджету.

6. Департамент житлового господарства забезпечує оплату робіт згідно актів виконаних робіт за рахунок коштів міського бюджету.

Як провести ремонт на умовах співфінансування

Для реалізації проекту з проведення ремонту багатоквартирних житлових будинків та об’єктів благоустрою прибудинкових територій:

1. Уповноважена особа, голова правління ОСББ або управитель (далі по тексту Ініціатор) організовує загальні збори співвласників будинку, на яких приймають рішення щодо: згоди на виконання робіт з капітального чи поточного ремонту будинку або об’єктів благоустрою прибудинкових територій на умовах співфінансування; надання повноважень уповноваженій особі, голові правління ОСББ або управителю підписати договір підряду по капітальному чи поточному ремонту від імені співвласників будинку.

2. Ініціатор подає до департаменту житлового господарства заяву з інформуванням щодо прийнятого рішення про виконання робіт з капітального чи поточного ремонту на умовах співфінансування.

3. Ініціатор за власні кошти співвласників багатоквартирного будинку замовляє виготовлення проектно-кошторисної документації (в разі проведення капітального ремонту) в організації, що має відповідні дозвільні документи та державну експертизу кошторисної частини проекту, якщо вартість робіт перевищує суму 300 тис. грн..

4. Ініціатор забезпечує збір коштів на співфінансування робіт по ремонту багатоквартирного будинку або об’єктів благоустрою прибудинкових територій.

5. Ініціатор супровідним листом, з відміткою про наявність суми співфінансування, надсилає до департаменту житлового господарства міської ради наступні документи:

  • протокол загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку щодо згоди на виконання робіт з капітального чи поточного ремонту будинку або об’єктів благоустрою прибудинкових територій на умовах співфінансування та надання повноважень Ініціатору підписати договір підряду від імені співвласників будинку;
  • проектно-кошторисну документацію (оригінал та електронна версія) (в разі проведення капітального ремонту);

  • експертний звіт щодо розгляду кошторисної частини проектної документації по робочому проекту, якщо вартість робіт перевищує суму 300 тис. грн. (в разі проведення капітального ремонту).

6. Департамент житлового господарства, як головний розпорядник бюджетних коштів на проведення ремонту багатоквартирних житлових будинків та об’єктів благоустрою прибудинкових територій, опрацьовує надані документи та забезпечує проведення процедури закупівлі робіт,згідно з чинним законодавством, при наявності в міському бюджеті на відповідний рік асигнувань на зазначені цілі.

7. За результатами процедури закупівлі робіт з переможцем укладається 3-х сторонній договір підряду на виконання робіт по ремонту будинку або об’єктів благоустрою прибудинкових територій, відповідно до якого:

  • замовник – департамент житлового господарства;

  • підрядник – виконавець робіт, якого було визначено переможцем за результатами проведеної процедури закупівлі робіт;

  • ініціатор - уповноважена особа, голова правління ОСББ або управитель, згідно протоколу загальних зборів співвласників будинку (або договору на управління багатоквартирним будинком).

8. Ініціатор на підставі укладеного договору перераховує на рахунок Підрядника кошти в розмірі стовідсоткової частки співфінансування, яка зазначена в договорі.

9. Департамент житлового господарства забезпечує здійснення технічного нагляду за проведенням робіт по ремонту багатоквартирного будинку або об’єктів благоустрою прибудинкових територій відповідно до отриманої проектно-кошторисної документації (в разі проведення капітального ремонту) та укладеного договору за рахунок коштів міського бюджету.

10. По завершенню робіт підписується акт виконаних робіт трьома сторонами:

  • замовник – департамент житлового господарства;

  • підрядник – виконавець робіт, якого було визначено переможцем за результатами проведеної процедури закупівлі ;

  • ініціатор - уповноважена особа, голова правління ОСББ або управитель згідно протоколу загальних зборів співвласників будинку.

11. Департамент житлового господарства забезпечує остаточну оплату робіт згідно актів виконаних робіт за рахунок коштів міського бюджету.

Вiнниця.info