5 січ. 2018 12:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

52

0

Виконавча служба «займається» забудовником, який не сплатив 2,2 млн. гривень

Виконавча служба «займається» забудовником, який не сплатив 2,2 млн. гривень

 На Вінниччині в забудовника відсуджують гроші 


Виконавча служба «займається» забудовником, який не сплатив 2,2 млн. гривень

 На Вінниччині завершено досудове розслідування за фактом ухилення керівником житлово-будівельного кооперативу від сплати до бюджету понад 2,2 млн. гривень та підроблення документів. Керівник підприємства обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Вінницькій області.

За результатами розслідування встановлено, що керівником житлово-будівельного кооперативу, який збудував два 36-ти квартирні житлові будинки у селі Якушинці Вінницького району, загальною кошторисною вартістю 67 млн. гривень, не сплачено в повному обсязі пайову участь.

Відповідно до ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту. Пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні замовником до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів.

Однак, в порушення зазначеної норми, головою правління житлово-будівельного кооперативу складено декларації про готовність до експлуатації двох об’єктів будівництва із внесеними до них недостовірними відомостями щодо сплати коштів пайової участі в повному обсязі та в подальшому надано їх на реєстрацію до сектору ДАБК сільської ради, спричинивши тяжкі наслідки державним інтересам шляхом ухилення від сплати коштів пайової участі в повному обсязі на загальну суму понад 2,2 млн. гривень.

Також Господарським судом Вінницької області задоволено позов прокуратури про стягнення із забудовника коштів пайової участі. Рішення набуло законної сили та перебуває на виконанні в органах державної виконавчої служби області.

Вінниця.info