22 лип. 2016 12:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

86

0

Вимагаємо повернути безпеку громадянам

Вимагаємо повернути безпеку громадянам

 Вимагаємо повернути безпеку громадянам


Вимагаємо повернути безпеку громадянам

 Влада оголосила запуск поліції, який відбувся 4 липня 2015 року, як одне зі своїх головних досягнень. Але по закінченні року ми бачимо, що ця реформа провалилася, адже криміногенна ситуація в країні погіршується з кожним днем.

Розгул вуличної злочинності в містах і селах нашої країни вийшов на рівень початку 90-х років. Квартирні крадіжки, викрадення власних автомобілів, розбійні напади на людей, непоодинокі викрадення людей, крадіжки магазинів, відділень банків, інкасаторських автомобілей стали буденними явищами нашого життя.

Занепокоєння викликає так званий «Закон Савченко», згідно якому день в ізоляторі тимчасового утримання прирівнюється до двох днів покарання, завдяки цьому на свободу потрапило майже 40 тисяч злочинців(!), 6 тисяч з яких відбували покарання за особливі тяжкі злочини.

Правоохоронна система не справляється. Більшість злочинів, про які повідомляють громадяни так і залишаються не розкритими, в результаті злочинці залишаються на свободі. Рецепту подолання злочинності і відновлення ладу на вулицях у нинішньої влади, нажаль немає.

За повідомленням прокуратури у Вінницької області, протягом січня – травня 2016 року обліковано  9,1 тис. кримінальних правопорушень (що на 16,6% більше, ніж у січні – травні 2015р.), з числа яких 8,8 тис. виявлено органами внутрішніх справ, 253 порушення органами прокуратури,  41 злочин органами, що здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства та 16 правопорушень органами безпеки.

Кількість потерпілих від злочинів за січень – травень 2016 року становила 6961 особу (на 19,3% більше, ніж у січні–травні 2015р.), із числа яких 2571 особа – це жінки, 484 – особи похилого віку та інваліди.

 «Одна з головних причин такого зростання злочинності – зубожіння населення, слабкість правоохоронних органів та військові дії на Донбасі», - наголошує депутат Вінницької обласної ради, керівник фракції Опозиційного блоку Сергій Чорноокий.

На його погляд, необхідно зупинити безвідповідальні експерименти популістів, які зруйнували правоохоронну систему, прикриваючись так званою «люстрацією».

По всій країні набрані тисячі нових поліцейських, в той час як дійсних професіональних працівників правоохоронних органів залишили без роботи. Спеціалістів, які свою роботу досконало знали, як теорію боротьби з криміналом так і практику, викинули на вулицю. Практичний досвід  показав, що волонтерські методи боротьби з криміналітетом не проходять.

 «Безпека громадян, захист їх життя та здоров’я, майна та житла – основний пріоритет влади. Опозиційний блок вимагає від влади вжити негайних заходів щодо зупинення зростання рівня злочинності в країні», - наголошує депутат.