25 листоп. 2015 12:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

92

0

Вінничан обманювали, що в магазині найдешевше взуття на планеті

Вінничан обманювали, що в магазині найдешевше взуття на планеті

 У Вінниці магазин заманював покупців неправдивими цінами на взуття


Вінничан обманювали, що в магазині найдешевше взуття на планеті

Підприємець на вітрині магазину сумок та взуття «РАСА» за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 53-А, розмістив неправдивий плакат: «Найдешевші на планеті Земля УГГІ». Вінницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України припинило дане порушення законодавства.

Про це інформує прес-служба Антимонопольного комітету Вінниччини.

Підприємець Почтарук О.Л. не змогла надати докази, які підтверджують поширену інформацію.

Відповідно до вимог Закону України «Про рекламу» реклама - інформація про особу чи товар, розповсюджена в будь-якій формі та в будь-який спосіб і призначена сформувати або підтримати обізнаність споживачів реклами та їх інтерес щодо таких особи чи товару.

Реклама стимулює зацікавленість споживачів до певного товару, тому повідомлення неповних чи неточних відомостей може надавати переваги перед іншими суб'єктами господарювання, які здійснюють діяльність на аналогічному ринку.

Потенційні покупці, які мали намір придбати взуття, ознайомившись з рекламою ФОП Почтарук О.Л., отримали неправдиві відомості про рівень вартості товару (УГГІ), в порівнянні з ціною аналогічного товару в інших учасників ринку.

Таким чином, Реклама внаслідок обраного способу її викладення містить неправдиві відомості про вартість вказаного товару, що могло ввести в оману осіб, які з нею ознайомлювались, та відповідно, впливати на їх вибір щодо придбання даного товару саме у ФОП Почтарук О.Л.

Після втручання Відділення підприємець припинив поширення недостовірної інформації.

Довідка

УГГІ – це взуття жіноче і чоловіче, весняного, літнього, осіннього та зимового асортименту з верхом зі штучної шкіри та синтетичних матеріалів, з текстилю.

ВИННИЦА.info