28 серп. 2014 17:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Економіка
0

50

0

Вінничан остаточно відлучили від отримання доларових кредитів

Вінничан остаточно відлучили від отримання доларових кредитів

 Нацбанк зобов'язав банки видавати валютні кредити юрособам виключно під зовнішньоекономічні контракти


Вінничан остаточно відлучили від отримання доларових кредитів

 Національний банк України зобов'язав банки видавати валютні кредити юридичним особам, підприємцям і постійним представництвам нерезидентів виключно для оплати їх зовнішньоекономічних зобов'язань.

Про це йдеться в постанові НБУ від 28 серпня №534, яку має в своєму розпорядженні УНІАН, яка набуває чинності з дня її офіційної публікації та готується до публікації 29 серпня.

«Уповноваженим банкам не допускати надання кредитів в іноземній валюті юридичним особам, фізичним особам-підприємцям і постійним представництвам юридичних осіб-нерезидентів (далі - клієнти) з метою використання цієї іноземної валюти на внутрішньому ринку України. Уповноважені банки надають кредити в іноземній валюті клієнтам виключно для оплати їх зовнішньоекономічних зобов'язань», - йдеться в постанові.

Нацбанк підкреслює, що в разі виявлення випадків кредитування в іноземній валюті під внутрішні зобов'язання клієнтів регулятор застосовуватиме до банків жорсткі заходи впливу, аж до відкликання генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій.

УНІАН


0
0