2 квіт. 2015 12:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

46

0

Вінничан запрошують стати живими скульптурами, щоб допомогти дітям зі сходу

Вінничан запрошують стати живими скульптурами, щоб допомогти дітям зі сходу

 Вінничан запрошують взяти участь у конкурсі живих скульптур, які збиратимуть кошти для дітей, постраждалих на сході


 У Вінниці розпочався конкурс живих скульптур «Жива Європа». У ньому можуть взяти участь як професіонали, так і аматори. Свої роботи конкурсанти представлять на одному з міських свят. Біля кожної скульптури стоятиме скринька, у яку вінничани кидатимуть кошти. Ці гроші будуть направлені на допомогу дітям, постраждалим на сході країни.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

Виступи «живих» скульптур на міських святах вже стали для Вінниці традицією. Вінничани та гості міста полюбляють фотографуватися з оригінальними та креативними скульптурами, а тепер у них є можливість самими стати авторами або моделями для них. Для цього потрібно взяти участь у конкурсі «Жива Європа», організаторами якого є відділ у справах молоді та туризму міської ради, Вінницька молодіжна рада та teens-club «Універ».

Конкурсантам потрібно до 1 травня на електронну адресу [email protected] надіслати заявку на участь, яка включає опис своєї роботи, матеріали та техніку виконання, тощо. Вони втілять своє бачення живих скульптур на одному з місцевих свят. Переможців визначить експертна рада, до якої входитимуть відомі художники, скульптори та мистецтвознавці. Всі конкурсанти будуть поділені на дві окремі групи: професійну та аматорську.

«Як і передбачає жанр «живої скульптури», під час свого виступу актори збиратимуть гроші. Поруч з кожним із них буде встановлена скринька для збору коштів. Усі зібрані гроші підуть на допомогу дітям, які постраждали на сході країни, тому конкурс проходить під гаслом «Діти за мир!», – розповідає начальник відділу у справах молоді та туризму Юлія Мончак.

Заявки на участь приймаються до 1 травня включно. Переможців визначатимуть за номінаціями: класика, авангард, авторський проект, гумористична композиція, глядацькі симпатії. Живі скульптури можуть бути різними, в тому числі рухливими (міми), музичними та співаючими.

ВИННИЦА.info