12 серп. 2014 12:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

9

0

Вінничанам, чиї діти діждались черги в дитсадок протягом місяця необхідно подати документи

Вінничанам, чиї діти діждались черги в дитсадок протягом місяця необхідно подати документи

При отриманні повідомлення про зміну статусу в черзі протягом 30 календарних днів їм необхідно подати керівнику ДНЗ усі необхідні документи для зарахування малюка до садочку

 


Вінничанам, чиї діти діждались черги в дитсадок протягом місяця необхідно подати документи

З початку серпня батьки дітей, які стоять у електронній черзі до дитсадків, почали отримувати повідомлення про зміну статусу. Після цього протягом 30 календарних днів їм необхідно подати керівнику ДНЗ усі необхідні документи для зарахування малюка до садочку. Станом на 11 серпня такі повідомлення отримали батьки близько трьох з половиною тисяч маленьких вінничан. Повідомлення надходитимуть протягом серпня-вересня.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

У Вінниці ще з кінця 2012 року діє електронна черга до дитсадків. З її впровадженням керівництво дошкільних закладів Вінниці не має можливостей впливати на черговість прийняття дітей до садочків, а дітки забезпечені рівними умовами щодо отримання дошкільної освіти.

Обов’язковою умовою зарахування дитини до дошкільного навчального закладу є заповнення одним з батьків реєстраційної форми через відповідний розділ офіційного сайту Вінницької міської ради. Якщо у сім’ї немає можливості самостійно поставити дитину у електронну чергу, необхідно, щоб один з батьків прийшов до центру «Прозорий офіс», працівник якого допоможе заповнити реєстраційну форму та внести її у реєстр. Після реєстрації бажано роздрукувати сторінку з реєстру.

Так, до реєстраційної форми вносяться особисті дані: прізвище, ім’я та по-батькові дитини, дата народження, серія та номер свідоцтва про народження, адреса та дані про батьків, телефон та електронна адреса для зв’язку (але ці дані не доступні іншим відвідувачам сайту). Окрім того, батьки можуть внести і рік, коли саме хочуть дитину відправити у садок. Зареєструватися можна тільки один раз в один садочок. Якщо ж черга у обраний садочок велика, працівники департаменту освіти можуть запропонувати батькам місце у іншому закладі цього ж мікрорайону. При успішній реєстрації заявки встановлюється статус «Зареєстровано в черзі»,  дата та час реєстрації не підлягає зміні за жодних обставин.

Заявник самостійно стежить за черговістю та статусом своєї заявки в реєстрі. При зміні статусу батькам повідомляють в електронному та телефонному режимі про можливість влаштування дитини у садок. Формування груп у садках, а, відповідно, і зміна статусу, відбувається протягом серпня та вересня. «Статус реєстрації набуває вигляду «Є можливість зарахування в ДНЗ» і пропонується місце в обраному садочку. У разі встановлення такого статусу батькам необхідно протягом 30 календарних днів подати керівнику ДНЗ усі необхідні документи для зарахування. «Наразі повідомлення про зміну статусу вже отримали батьки близько трьох з половиною тисяч маленьких вінничан», – каже заступник директора департаменту освіти Людмила Рихліцька.

У разі відсутності вільних місць в обраному ДНЗ та відмови батьків від іншого запропонованого дитячого садочка, заявка залишається в реєстрі до моменту наявності місць.

Детальніше із Порядком загальної міської електронної реєстрації дітей до дошкільних навчальних закладів м. Вінниці можна ознайомитися на офіційному сайті Вінницької міської ради

ВИННИЦА.info

 


0
0