16 верес. 2014 12:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

45

0

Вінничанам нагадали про високі штрафи за спалене листя

Вінничанам нагадали про високі штрафи за спалене листя

З 1 жовтня до 15 листопада у Вінниці мобільні групи контролюватимуть ситуацію з паління багать


Вінничанам нагадали про високі штрафи за спалене листя

Працівники Муніципальної поліції Вінниці попереджають, що за спалювання опалого листя та відходів рослинного походження порушників Правил благоустрою міста штрафуватимуть від 340 до 1360 гривень. З 1 жовтня до 15 листопада ситуацію з паління багать щодня контролюватимуть мобільні групи.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Вже кілька років поспіль у Вінниці проводиться активна роз’яснювальна робота з приводу того, що спалювати гілля та листя шкідливо для здоров’я. Крім того, це може негативно позначитись на сімейному бюджеті. Адже штраф за таке адмінпорушення для фізичних осіб становить від 340 грн. до 1360 гривень, а для юридичних – 850 – 1700 гривень.

«Для того, аби припинити спалювання сміття, у Вінниці щороку створюються мобільні групи. У цьому році таких груп буде п’ять, вони працюватимуть щоденно з 1 жовтня по 15 листопада. До складу груп входять дільничні інспектори міліції, працівники санітарно-епідеміологічної служби, державної екологічної інспекції, працівники виконавчих органів міської ради, працівники Асоціації органів самоорганізації населення та Муніципальної поліції. Кожна група має людей, які уповноважені складати як відповідні приписи, так і протоколи про адміністративні порушення по яким адмінкомісія виносить постанови про штраф», – розповідає начальник комунального підприємства «Муніципальна поліція» Василь Гайовик.

Окрім постійного патрулювання ці групи отримують інформацію про спалювання опалого листя та інших відходів від відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» і одразу виїжджатимуть на місце. Це значно покращує мобільність груп, оскільки диспетчери оперативно у будь-який час доби передають інформацію про місце, де горить багаття. Крім того, протоколи складатимуться й при виявленні під час перевірок згарищ, по яким не надходило повідомлень.

На початку осені квартальні комітеті розповсюджували на території приватного сектору спеціальні інформаційні листівки. Альтернативою спалювання листя може бути компостування рослинних рештків і подальше використання компосту на присадибній ділянці як добрива. Також підприємства, які здійснюють вивіз побутового сміття, безкоштовно забиратимуть і пакети із листям.

Окрім осередків, де горіли багаття, мобільні групи звертатимуть увагу й на те, як вінничани дотримуються Правил благоустрою території міста. Тож разом із протоколами про спалювання листя, складатимуть протоколи й з інших порушеннях законодавства у сфері благоустрою, наприклад, складування за межами приватних територій будівельних матеріалів: відсіву, піску, щебеню, цегли, дров тощо.

Вінничани можуть оперативно повідомляти про випадки спалювання листя на «Цілодобову варту» за багатоканальним номером 15-60.

ВИННИЦА.info


0
0