31 груд. 2015 10:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

42

0

Вінничанам нагадали про заборону салютів та феєрверків

Вінничанам нагадали про заборону салютів та феєрверків

 Дозволяється використовувати лише побутові піротехнічні вироби з дотриманням заходів безпеки


Вінничанам нагадали про заборону салютів та феєрверків

Про законність реалізації піротехнічних засобів та ризики використання несертифікованої продукції громадянами розповів під час зустрічі з журналістами начальник дозвільної системи та ліцензування УМВС України у Вінницькій області підполковник міліції Олег Кучер.

Про це повідомляє сектор зв’язків із громадськістю УМВС у Вінницькій області.

Вінничанам нагадали про діючу заборону використання промислових феєрверків під час проведення масових заходів та святкувань  до завершення в країні АТО та необхідність дотримуватися тиші у визначений законом час, аби не заважати іншим громадянам відпочивати. Дозволяється використовувати лише побутові піротехнічні вироби з дотриманням заходів безпеки.

Піротехнічні засоби завжди місять у собі потенційну небезпеку. Тому, щобуникнути  травмувань необхідно купувати винятково сертифіковану продукцію у спеціалізованих магазинах, які мають ліцензію на їх реалізацію.

За словами Олега Кучера,  цьогоріч  працівники міліції було перевірено 345 можливих місць реалізації піротехнічних засобів, на порушників складено 14 протоколів

Міліція застерігає громадян від придбання несертифікованої піротехнічної продукції, яка продається в невстановленому місці, без відповідних документів і несе в собі потенційну небезпеку. До кожного піротехнічногозасобу у продавця обов’язково має бути інструкція, а на продукції має бутизазначена дата виготовлення та термін придатності.

Продаж будь-яких піротехнічних засобів особам до 18 років категоричнозаборонений. Діти, які купують небезпечні забавки, можуть отримати травми,опіки, каліцтва. Так само заборонена торгівля піротехнікою на ринках.

Законом передбачена адміністративна відповідальність для недобросовісних продавців піротехніки відповідно до ч.1 ст. 164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП України та ст. 195*6 (порушення порядку торгівлі піротехнічними засобами) КУпАП України. Максимальне покарання за такі правопорушення – накладення штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Крім цього під час прес-конференції було наголошено, що використовувати побутову піротехніку у новорічну ніч дозволяється до 3-ї години ранку, в інші дні  -до 22 години. Порушників тиші, які заважатимуть відпочивати іншим громадянам, попереджуватимуть, а у випадку злісного порушення порядку – притягуватимуть до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство відповідно до ст.173 КУпАП.

ВИННИЦА.info

 


0
0