26 листоп. 2014 10:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

32

0

Вінничанам нагадують про сирену і просять не панікувати

Вінничанам нагадують про сирену і просять не панікувати

 У інші дня, крім 26 листопада, потрібно діяти «по інструкції»


Вінничанам нагадують про сирену і просять не панікувати

 26 листопада протягом півгодини – з 13:45 до 14:15 у Вінниці відбудеться річна комплексна перевірка системи оповіщення міста. У зв’язку з цим у місті буде запущено електросирени (сигнал «Увага всім»). Ця процедура відбувається щорічно. Прохання зберігати спокій та займатись повсякденними справами.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМі та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Система оповіщення населення про надзвичайні ситуації призначена для передачі екстрених повідомлень у випадку аварій, техногенних і природних катастроф, а також у разі бойових дій. Під час Другої світової війни система оповіщення використовувалася для попередження населення про небезпеку з повітря чи початок військових дій у місті.

Тому для будь-якого населеного пункту важливо мати працюючу систему оповіщення, яка могла б швидко привернути увагу якомога більшої кількості мешканців до можливої небезпеки.

У Вінниці якість роботи такої системи перевіряється щомісячно, а з включенням електросирен – раз у рік. Чергове її тестування відбудеться, 26 листопада. Тому людям, які завтра почують звуки сирени, не варто панікувати, адже це буде проста перевірка.

Разом з тим вінничани мають знати, що почувши звуки сирени (що означає сигнал «Увага всім») у будь-який інший день (крім 26 листопада) потрібно одразу включити телебачення або радіо, де буде можливість дізнатись, яка саме небезпека загрожує місту. Подібні оповіщення вінничани вже могли чути по телевізору, коли в місті були штормові попередження, сильні порви вітру чи сильні грози.

ВИННИЦА.info


0
0