10 берез. 2017 17:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

132

0

Вінничанам повернуть стару назву перейменованого села

Вінничанам повернуть стару назву перейменованого села

 В лютому відбулись сесії Жданівської сільської ради та Хмільницької районної ради, на яких прийнято рішення про перейменування села Війтівці на Жданівку


Вінничанам повернуть стару назву перейменованого села

 У Вінницькій обласній раді зареєстрували проект рішення, щоб перейменувати село Війтівці Хмільницького району на Жданівка.

Документ розміщено на сайті Вінницької облради.

Як відомо, Жданівка стала Війтівцями в травні 2016 року, в результаті декомунізації. Населені пункти перейменовували на вимогу Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Але тоді місцева громада теж була проти перейменування. Вони зазначали, що село названо в честь робітника місцевого цукрового заводу, який в 1946 році організував роботу по демонтажу цукрового заводу, щоб воно не було захоплено фашистами, а відомий комуніст Жданов не має відношення до назви села.

В лютому відбулись сесії Жданівської сільської ради та Хмільницької районної ради, на яких прийнято рішення про перейменування села Війтівці на Жданівку.

Вінниця.info