18 верес. 2018 11:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

81

0

Вінничанам пояснили, чому для учнів не встановлять шафи-локери, як в американських школах

Вінничанам пояснили, чому для учнів не встановлять шафи-локери, як в американських школах

 Реалізація такого задуму коштуватиме 16 мільйонів гривень, виділити які з міського бюджету немає можливості.


Вінничанам пояснили, чому для учнів не встановлять шафи-локери, як в американських школах

18 вересня на сайті Вінницької міськради опублікували відповідь на петицію про встановлення шафок-локерів у початковій школі. Там зазначили, що реалізація такого задуму коштуватиме 16 мільйонів гривень, виділити які з міського бюджету немає можливості.

«В ході розгляду петиції з’ясовано, що орієнтовна вартість односекційної шафи-локера становить від 850 грн., двосекційної – 1600 грн., чотирьохсекційної - 2715 грн., відповідно. Зазначена вартість залежить від матеріалу, з якого виготовлені дані шафи, та виробника. Тому, для придбання індивідуальних шафок-локерів для особистих речей всіх молодших школярів міста необхідно витратити понад 16 млн. грн. бюджетних коштів.

Це досить значні фінансові ресурси, а враховуючи пріоритетність у здійсненні в закладах освіти заходів з енергозбереження та покращення матеріально-технічної бази, нажаль, на даний час встановити шафи-локери у всіх школах міста немає можливості.

Додатково інформуємо, що в переліку обладнання загального призначення, яке входить до «Примірного переліку засобів навчання та обладнання навчального і загального призначення для навчальних кабінетів початкової школи», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13.02.2018 р. №137, не передбачені шафи-локери для зберігання особистих речей учнів», - йдеться у відповіді на петицію.

Раніше ми писали, що вінничани зібрали необхідну кількість підписів під петицію про встановлення шафок-локерів для учнів у початковій школі.

Вінниця.info