9 серп. 2018 15:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Спорт
0

85

0

Вінничанам пропонують випробувати на собі, як проходять іспити спецпризначенці. Фото та відео

Вінничанам пропонують випробувати на собі, як проходять іспити спецпризначенці. Фото та відео

Пройти тести можуть всі бажаючі


Вінничанам пропонують випробувати на собі, як проходять іспити спецпризначенці. Фото та відео

Фізична підготовка на рівні елітних спецпризначенців. У Вінниці альтруїсти проводять для всіх бажаючих іспити, аби ті дізналися у якому вони спортивному стані.

 «Кілька років тому заснували громадську організацію «Тверезе життя». Всі, хто хотів вступити до неї, спочатку мали пройти іспит на рівень фізичного стану. Планку підняли до рівня спецпризначенців. Пам’ятаю, одна з дівчат, яка взяла участь у заході, пізніше вирішила вступити до лав патрульної поліції Вінниці. Коли проходила там тести з фізичної підготовки, то зробила це з прекрасним результатом. Потім розповідала, ці іспити були набагато легші за наші, які ми проводили у аматорських умовах. З нами вона отримала чудовий досвід», - розповів  Вiнниця.info голова «Тверезого життя» Артур Покорський.

Через три роки Артур вирішив перевірити свій фізичний стан.

«Першого разу я набрав 81,4% від заданої планки. Після цього була травма коліна. І от нині стало цікаво, чи зможу я побити власний рекорд», - продовжив Артур.

Днями Покорський з тією самою дівчиною, яка поповнила склад поліцейських Вінниці, знову провели аналогічний іспит на одному з вінницьких стадіонів.

«Катерина набрала на кілька відсотків більше балів за попередній результат. Цього разу він склав рівно 82%. Я ж, навіть не сподіваючись – 92,2 %. Це мене потішило, адже після травми довго не бігав. А за нормативами, необхідно було подолати три кілометри за 12 хвилин», - посміхається спортсмен.

За нормативами іспит складається з кількох частин: Планка 5 хвилин; пробігти 100 метрів за 12 секунд для хлопців, та 14 секунд - для дівчат; 3 кілометри за 12 хвилин/дівчатам за 13 хвилин. Після цього за 25 хвилин необхідно встигнути зробити 10 бурпі, 100 разів віджати прес, 100 віджимань від підлоги, витримати 25-секундний баланс стоячи на одній нозі із піднятими догори руками з заплющеними очима, 100 присідань, 100 віджимань на брусах (для дівчат 100 разів від лавки), 50 підтягувань на турніку (для жінок 100 секунд вису на них).

«Такий іспит дорівнює прохідним тестам до елітних військ спеціального призначення. Правда, є одна різниця, ми це робимо без спеціальної військової екіпіровки та протигазів», - підкреслив Артур.

Наразі, Покорський планує провести масштабні тестування для всіх бажаючих вінничан, а до цього встановити ще два власних рекорди.

«Наступний рекорд планую вже на найближчу неділю. Потрібно буде на час подолати 70 км на велосипеді та 700 віджимань на брусах(по 50 разів на 1 місці). Тобто я завітаю на 14 різних спортивних площадок (щоб рекорд був максимально об’єктивний їхатиму на тому самому велосипеді, та відвідаю ті самі спортивні площадки», - пояснює.

Третій рекорд планує встигнути зробити під кінець цього літа.«Це буде комплекс якому я дав назву: «CrossFitVINoS» він скоріш за все буде виконуватись під самісінький кінець серпня на 10-ій школі. Він складається з: Бігу 1.6км, Бурпі 100 раз, підтягування – 200 раз, бруси – 300 раз, віджимання – 400 раз, присідання – 500 раз, біг 1.6 км.

Це все потрібно зробити якомога швидше. Минулий мій рекорд у 70км та 700 бруси становив 5 годин 40 хв. А на комплекс «CrossFitVINoS» я витратив 3 години 17хв та 40 секунд. Що і як буде в цьому році не знаю, адже до кінця літа залишається досить мало часу і тому потрібно встигнути відновити сили між рекордами, не отримати нових травм та показати гарний результат», - констатує Артур Покорський.

Вінничанам пропонують випробувати на собі, як проходять іспити спецпризначенці. Фото та відео

Вінничанам пропонують випробувати на собі, як проходять іспити спецпризначенці. Фото та відео - фото 2

Вiнниця.info

title