2 верес. 2014 14:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

11

0

Вінничани День народження свого міста присвятять допомозі армії та переселенцям зі Сходу

Вінничани День народження свого міста присвятять допомозі армії та переселенцям зі Сходу

6 вересня умісті пройде ряд благодійних та соціальних проектів на підтримку захисників


Вінничани День народження свого міста присвятять допомозі армії та переселенцям зі Сходу

Вінничани звикли до масштабного та веселого святкування Дня міста. Нажаль нині Україна переживає складний, драматичний етап своєї новітньої історії. Тому громадська організація "Розвиток.Розвиток" спільно з Благодійним фондом "Подільська громада" спільнотою «Історія Вінниці», Вінницькою міською радою та активістами об’єднують свої зусилля щоб провести ряд культурних та соціальних проектів на підтримку наших військових, що перебувають в зоні АТО та переселенців зі сходу України.

Громадська організація «Розвиток. Розвиток» закликає всіх вінничан долучитись до соціального проекту "З вірою в захисників! З надією на мир! З любов'ю до України!", який відбудеться в суботу, 6 вересня на Майдані Незалежності з 12 до 18 години.

В рамках проекту буде проходити благодійний збір для переселенців зі Сходу. Адже сьогодні у Вінниці перебуває більше 400 таких родин, 900 наших співгромадян залишились без даху над головою. Зі східних регіонів кожного дня до Вінниці прибуває 10 - 15 родин. Вони потребують нашої підтримки. У своїй більшості це жінки з дітьми.

Кожен вінничанин може надати посильну допомогу. Тож активісти запрошують господинь та господарів приносити продукти харчування: овочі вирощені на присадибних ділянках, свою домашню консервацію, крупи, варення, компоти... Таким чином кожна вінницька родина зможе подарувати своє домашнє тепло родинам-переселенцям. Більшість родин зі сходу поспіхом покинули свої домівки, рятуючись від війни. Зараз діти йдуть до школи, у багатьох немає теплих речей та шкільного приладдя. Вінничани можуть їм допомогти - приносити для них канцтовари: зошити, олівці, ручки, рюкзаки, а також одяг, особливо теплі речі.

Окрім того, в День міста на площі перед міськрадою буде проходити благодійний збір для наших воїнів-захисників, які воюють в зоні антитерористичної операції. Запрошуємо приносити білизну, термобілизну, шкарпетки, шапки, куртки, дощовики. Поряд з майданчиками по благодійному збору речей будуть розміщені скриньки благодійного фонду "Подільська громада", які слугуватимуть скарбничками для внесків на підтримку української армії. Директор благодійного фонду «Подільська громада», який вже давно допомагає українським військовослужбовцям, та неодноразово бував в зоні антитерористичної операції, закликав вінничан всім разом об’єднатись щоб підтримати українську армію.

«Зараз на сході дуже складна ситуація. Ями від розірваних снарядів посеред траси, зруйновані будинки, випалені поля...Ми повинні допомогти нашим хлопцям, їм окрім продуктів, необхідно спецбладнання та амуніція. Як сказав один військовий: «Без банки тушонки ми день протримаємось, а без спецобладнання ми не побачимо ворога і нас можуть знищити», - розповідає А. Дручинський.

На спеціально облаштованих майданчиках біля міськради будуть проводитись безкоштовні майстер-класи з виготовлення солодких та пам’ятних сувенірів, написання щирих, теплих послань, для наших захисників, які перебувають в зоні АТО.

Вінницька малеча самостійно та з допомогою батьків писатимуть щирі листи, малюватимуть "Вінницьку газету миру", виготовлятимуть печиво, декоруватимуть вироби з патріотичною символікою. Потім все разом із зібраною гуманітарною допомогою відправляється на схід для наших земляків-героїв, які захищають Україну.

Спільнота «Історія Вінниці», товариство подорожей «Земна Куля» Пана Заваркіна та Сина запрошує вінничан на благодійну екскурсію під назвою «QUO VADIS, ВІННИЦЕ?» (КУДИ ЙДЕШ, ВІННИЦЕ?) Під час трамвайної подорожі містом вінничани зможуть поринути у щасливі і сумні, спокійні і тривожні міські історії та легенди, які описані чиновником міського трамвайного депо початку ХХ століття.

У вагоні будуть виставлені невідомі широкому загалу схеми, карти та фотографії Вінниці різних періодів. Вартість вхідного квитка 10 гривень (для дітей та учнів – вхід безкоштовний), усі кошти будуть спрямовані для допомоги військовослужбовцям у зону АТО.

Департамент культури Вінницької міської ради у День міста, 6 вересня, презентує кілька концертних програм.

О 16 годині відбудеться програма «Моя люба Вінниця» за участю муніципального естрадно-духового оркестру «ВінБенд», Академічного муніципального камерного хору «Вінниця» та солістів естрадних студій міста

О 20 годині вінничани зможуть переглянути концерт за участю гуртів "BEHIND THE MASQUAREDE"  та "CELESTIANS"(Німеччина - Нідерланди).

З 5 по 12 вересня в кінотеатрі «Родина» продовжиться трансляція українських стрічок, відвідавши кінотеатр та придбавши квиток, вінничани теж долучаються до підтримки військових. Загалом за попередні 3 дні кінопоказів було зібрано біля 10030 гривень.

Спільними зусиллями вінничани зможуть допомогти нашим героям-захисникам, примножити бойовий дух військовослужбовців і зробити ще один крок на шляху до миру та Єдності України!

ВИННИЦА.info

 

 


0
0