4 квіт. 2016 13:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

126

0

Вінничани хочуть провести реконструкцію озера на «Масложирі»

Вінничани хочуть провести реконструкцію озера на «Масложирі»

 Сучасна зона відпочинку може з’явитись у віддаленому мікрорайоні міста


Вінничани хочуть провести реконструкцію озера на «Масложирі»

 Озеро між вулицями Чумацька (колишня Блюхера) та Іванова (в районі олійножирового комбінату) місцеві жителі планують відреконструювати. Відновлення рекреаційної зони в мікрорайоні є нагальною потребою для місцевих мешканців. Дана територія зараз не в найкращому стані, при цьому, там єдиний в мікрорайоні пляж та майданчик для проведення народних свят, таких як Водохреща, Івана Купала та інших.

Місцеві жителі подали проект благоустрою пляжу біля озера на «Бюджет громадських ініціатив», через який можна отримати кошти з міського бюджету. Відновлення рекреаційної зони обійдеться приблизно у 850 тис. гривень.

Біля озера планують розчистити територію, укріпити береги укласти доріжки. Окрім того, планується обладнати місце для купання дітей, встановити лавочки, смітники та кабінки для переодягання.

Ініціативу місцевих мешканців підтримує і депутат Вінницької міської ради Алла Власюк, адже на території біля озера традиційно проводять різноманітні масові заходи за підтримки керівництва ПАТ «Вінницький МЖК».

«На Івана Купала і Хрещення вони вважаються одними з найбільш масових в місті, які збирають не лише жителів «масложиру», а й сусідніх мікрорайонів. Там виступають фольклорні колективи «Дармограй», «Осінні барви» та «Веселі музики». У період шкільних канікул прибережна зона стає основним місцем відпочинку для 2,5 тисячі місцевих дітей.

«Фактично це єдина зелена зона для тисяч вінничан, де існують всі умови для культурного відпочинку, в тому числі всією сім'єю, а може стати справжньою окрасою міста, що поєднує безпосередність природного ландшафту і комфорт», - говорить Алла Власюк.

Нагадаємо, голосування, за проекти триватиме до 10 квітня.

Проголосувати за проекти можна:

1. в робочі дні в «Прозорих офісах»: понеділок, вівторок, середа, четвер – з 9.00 год. до 18.00 год, п’ятниця – з 9.00 до 17.00 год. Для голосування необхідно мати при собі паспорт, або інший документ, в якому зазначено, що Ви – проживаєте, працюєте або навчаєтесь у місті.

2. на офіційному сайті міської ради в розділі «Бюджет громадських ініціатив»- «Голосування» після реєстрації в персональному кабінеті.

Пляж на «масложирі». Сучасний стан

Вінничани хочуть провести реконструкцію озера на «Масложирі» 

Запланована реконструкція

Вінничани хочуть провести реконструкцію озера на «Масложирі» - фото 2

Вінничани хочуть провести реконструкцію озера на «Масложирі» - фото 3

ВИННИЦА.info