20 листоп. 2014 16:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

30

0

Вінничани можуть наблизити перемогу об’єднавшись у «волонтерську толоку»

Вінничани можуть наблизити перемогу об’єднавшись у «волонтерську толоку»

 «Вінницька толока. Допомога кожного – шлях до перемоги»


Вінничани можуть наблизити перемогу об’єднавшись у «волонтерську толоку»

З 2 по 7 грудня у Вінницькому експоцентрі з 10:00 до 18:00 години буде проходити «Вінницька толока. Допомога кожного – шлях до перемоги». Вінницькі громадські організації «Гармонія», благодійний фонд «Подільська громада» та «Без кордонів» запрошують вінничан які мають бажання допомогти героям в зоні АТО об’єднатися. Мета акції підтримати героїв-захисників і дати можливість вінничанам допомогти не тільки фінансово а й власними силами і вміннями.

В рамках заходу планується: збір теплих речей, виготовлення маскувальних сіток, в’язання теплих речей, дитячі майстер-класи з виготовлення сувенірів, акції «Купи та залиши» і «Сухий борщ» та ще багато корисно для наших героїв.

До 2 грудня зарошуються всі ті хто вміє щось робити (в'язати шкарпетки, пекти, шити, шинкувати, організовувати…), а вже з 2 по 7 грудня кожного бажаючого запрошують на майстер-класи.

Підтримати наших бійців можна продуктами довготривалого зберігання і які мають великий енергетичний баланс і споживчі вітаміни, медові праники, суміш з сушених фруктів, горіхів і меду. На даний час вирішується питання з фасуванням, щоб продукти могли зберігатися якомога довше.  Що потрібно в зону АТО, волонтери дізнаються саме від бійців які зараз повернулися, вони конкретно можуть вказати які речі і продукти зайві, а які першої необхідності.

 Вінничани можуть наблизити перемогу об’єднавшись у «волонтерську толоку»

Дуже доречним і повноцінним для бійців є гаряче харчування, тому вінничани почали готувати «сухий борщ». Він складається з моркви, капусти, буряка, часнику та цибулі.«Кулінарна сотня Вінниці», об’єднала більше ста вінничан, які дома шинкують і сушать продукти для бійців. Потім сушену суміш пакують у пакети, добавляючи туди 4 пакетика томатної пасти. Одного пакетика вистачає на 10 літрів води з додаванням картоплі. Собівартість одного пакета корисної і споживчої суміші приблизно 3-4 гривні. На пакеті вказана інструкція для приготування і склад.

 Вінничани можуть наблизити перемогу об’єднавшись у «волонтерську толоку» - фото 2

Майстер-класи будуть проводити на протязі 5 днів з 2 по 7 грудня, спеціальних вмінь і навиків не потрібно щоб допомогти. Біля кожного майстер класу будуть встановлені скриньки для коштів, де відвідувачі зможуть підтримати фінансово армію. Організатори запрошують і дітей,оскільки бійцям, як відомо, сил і впевненості приносять саме дитячі твори, сувеніри та малюнки.

Акція «Купи і залиши» полягає в тому що є магазини які мають ті речі які дійсно потрібні нашим захисникам, але їх, звісно, за дарма ніхто не віддасть, але продаватимуть по собівартості. Зручно це тим що бажаючий тут же купує річ і передає організаторам заходу, які потім віддаватимуть бійцям.

 Вінничани можуть наблизити перемогу об’єднавшись у «волонтерську толоку» - фото 3

Також, можна буде всім бажаючим долучитися до акції з виготовленням сітки, але для бажаючих допомогти  тканиною, мають знати, що тканина повинна бути натуральна, щоб не плавилася і світлих відтінків.

Потрібно об’єднувати наші зусилля заради підтримки бійців! Бажаючі взяти участь у толоці можуть звертатися за телефоном для реєстрації : 0976131151 (Альона) та 0974758216 (Світлана)

ВИННИЦА.info


0
0