14 лип. 2015 13:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

64

0

Вінничани можуть заплатити за бур’яни коло дому 1300 гривень

Вінничани можуть заплатити за бур’яни коло дому 1300 гривень

 Вінничан штрафуватимуть за нескошені газони


Вінничани можуть заплатити за бур’яни коло дому 1300 гривень

 Власники приватних садиб у Вінниці зобов’язані самостійно слідкувати за газоном біля будинку і, у разі потреби, регулярно скошувати бур’яни.

Про це розповіла заступник голови Асоціації органів самоорганізації населення Вінниці Інна Вітенко. Інформує Департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«За правилами благоустрою та санітарного стану міста Вінниці власники садиб зобов’язані скосити бур’яни на відстанні 5 метрів від огорожі по периметру будинку. Якщо перед будинком є бордюр – то до бордюрного каменю. Квартальні комітети постійно проводять роз’яснювальну роботу з мешканцями приватної забудови щодо підкошування трави вздовж парканів. Також по поштових скриньках жителів, які це ігнорують, розносяться листівки з попередженнями. Крім того, щовівторка муніципальна поліція здійснює перевірки щодо дотримання мешканцями цих вимог», - зазначила вона.

На власників садиб, під парканами яких височіють бур’яни, складаються протоколи про порушення Правил благоустрою міста. Відповідно до них адмінкомісія може призначити штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень.

ВИННИЦА.info