2 берез. 2015 17:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

30

0

Вінничани не підуть на вибори у квітні. Список кандидатів в депутати облради може змінитись

Вінничани не підуть на вибори у квітні. Список кандидатів в депутати облради може змінитись

 Проміжні вибори депутатів до Вінницької облради скасували 


Вінничани не підуть на вибори у квітні. Список кандидатів в депутати облради може змінитись

 Вінницька обласна виборча комісія на засіданні 22 лютого, констатувала факт не проведення проміжних виборів депутатів Вінницької облради, які мали відбутись 19 квітня у зв’язку з відсутністю фінансування виборчого процесу.

Про це повідомив голова Вінницької обласної виборчої комісії Олександр Грустілін.

«Згідно Закону, комісія змушена була оголосити повторні вибори в зв’язку з тим що попередні не відбулись. Однак зважаючи на ситуацію, яка склалась, і наше подання (про виділення коштів на проведення виборів – ред.), яке навіть не було включено до порядку денного чергової сесії Вінницької облради, а винесено аж після 20 березня, на засідання комісії ми констатували факт неможливості організації проведення повторних виборів. Відповідно скасували попередню постанову «Про призначення повторних виборів» № 27 від 22 лютого», - зазначив О. Грустілін.

Оголосити виборчий процес комісія зможе лише після того як на сесії Вінницької облради, яка має відбутись після 20 березня, депутати приймуть рішення про виділення коштів. Або ж буде знайдено політично вмотивоване рішення для проведення виборів.

Кандидати в депутати Вінницької облради реєструватимуться заново.

Нагадаємо, проміжні вибори мали відбутися 22 лютого у п’яти одномандатних виборчих округах: №3, №21, №40, №61, №64 (Бершадському, Літинському, Томашпільському (з центром у с. Вапнярка), Могилів-Подільському районах та місті Ладижин), але облрада відмовилась виділяти на виборчий процес 1,6 млн. гривень. Після того, повторні вибори були призначені на 19 квітня.

ВИННИЦА.info