21 черв. 2018 16:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

62

0

Вінничани не відчувають покращень у медичній сфері

Вінничани не відчувають покращень у медичній сфері

 Вінничани не відчувають покращень у медичній сфері


Вінничани не відчувають покращень у медичній сфері

 Лише чверть мешканців Вінниці вважають, що за останні два роки якість медичних послуг у вітчизняних закладах покращилась. Про це свідчить опитування перехожих, яке на вулицях міста влаштували представники «Соціальної справедливості». Акція проходила 17-18 червня та була присвячена святкуванню Дня медичного працівника України.

Майже третина людей, яким ставили питання, відповіла, що нічого в цій сфері не змінилося. А 20% вважають, що ситуація навіть погіршилася. Можливо, такий розподіл голосів обумовлений тим, що значна кількість містян досі не знайомі зі своїм сімейним лікарем чи терапевтом (29%). Кожен десятий взагалі не ризикує користуватися послугами цих фахівців.

Втім, якщо говорити навіть про невідкладну медичну допомогу, то й тут показники дослідження вражають. Більше половини опитуваних вінничан впродовж останніх років були вимушені викликати «швидку». Втім, серед цієї кількості містян тільки 35% задоволені якістю наданих послуг цієї служби.

Ініціатори опитування також поцікавилися в людей інституціями, яким вони найбільше довіряють в контексті урядової медичної реформи. Виявилося, що міністрам та членам Кабміну довіряють лише 7,9% опитаних. Для розуміння: наступними за показниками довіри в цьому рейтингу йдуть «західні громадські та неурядові організації» та «релігійні лідери». Найчастіше мешканці Вінниці у розмовах про реформу вірять медичним фахівцям (25,4%), своїм близьким (22,4%), а також колегам по роботі (16,7%). Що, безумовно, не найкращим чином характеризує просвітницьку діяльність реформаторів-урядовців.

Прес-служба ГО «Соціальна справедливість».

Вінничани не відчувають покращень у медичній сфері

Вінничани не відчувають покращень у медичній сфері - фото 2

Вінничани не відчувають покращень у медичній сфері - фото 3

Вінничани не відчувають покращень у медичній сфері - фото 4