4 лют. 2018 12:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

78

0

Вінничани підписують петицію про запровадження «зеленої хвилі» на дорогах міста

Вінничани підписують петицію про запровадження «зеленої хвилі» на дорогах міста

 «Зелена хвиля» — це робота світлофорів у режимі, під час якого зелене світло горить на всій вулиці, чим дозволяє транспорту максимально швидко проїжджати відрізок


Вінничани підписують петицію про запровадження «зеленої хвилі» на дорогах міста

 На сайті Вінницької міської ради зареєстрували петицію, в якій пропонують впровадити на дорогах обласного центру так звану «зелену хвилю». Щоб на світлофорах синхронно включалося зелене світло.

«Зелена хвиля» — це робота світлофорів у режимі, під час якого зелене світло горить на всій вулиці, чим дозволяє транспорту максимально швидко проїжджати відрізок, а не їхати від перехрестя до перехрестя, чекаючи своєї черги на світлофорі. Щоб без зупинок на світлофорах проїжджати вулицю, потрібно тільки дотримуватися встановленої швидкості.

Така система вже з’являється у інших містах України, зокрема, у Кривому Розі, Дніпрі, Києві.

Важливим елементом функціонування такої системи є спеціальні табло, на яких з’являється рекомендована для водіїв швидкість руху. Дотримуючись таких рекомендацій, водії зможуть швидше доїжджати з точки А до точки В, не зупиняючись на світлофорах. А також не порушуючи встановлений швидкісний режим, згідно ПДР», - написав Микита Панасенко.

Звернення вже підтримало 226 людей. Аби його розглянули у міськраді, потрібно 350 вподобань.

Нагадаємо, що вінничани також збирають підписи під петицією, в якій пропонують зробити кінцевою зупинкою ВПЗ – замість Меморіалу Визволення. 

Вінниця.info