21 листоп. 2011 14:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

38

0

Вінничани стали більш живучими в автопригодах

Вінничани стали більш живучими в автопригодах

Начальник УДАІ УМВС України полковник міліції Павло Солоненко на прес-конференції розповів про п’яного водія, який «врізався» в автомобіль ДАІ


Вінничани стали більш живучими в автопригодах

18 листопада у Вінницькому обласному УДАІ відбулася прес-конференція з начальником УДАІ УМВС України полковником міліції Павлом Солоненко.

За словами очільника  Вінницького обласного УДАІ, за 10 місяців 2011 року внаслідок дорожньо-транспортних пригод, порівняно з аналогічним періодом у минулому році, постраждалих та загиблих поменшало.

 «Порівняно з минулим роком кількість ДТП зменшилась на 12%, загиблих поменшало на 6 %. Травмованих – на 10 %. Однак дорожньо-транспортних аварій, які виникають з перевізниками пасажирів, стало більше на 23 %», - зазначив Солоненко.

Не зважаючи на втішні показники, лише за один жовтень-литопад 2011 року аварій на дорозі різко побільшало. Така тенденція, за словами Дмитра Солоненка, спостерігається щороку.

Найбільше аварій на дорозі трапляється внаслідок недбалої поведінки водіїв, що керують автомобілем в стані алкогольного сп’яніння. Щодня таких водіїв співробітники дорожньої патрульної служби затримують біля 50. 

Так Павло Солоненко розповів, що нещодавно п’яний водій джипу, один з вінницьких приватних підприємців, «врізався» в службову машину ДАІ, мотивуючи це зіткнення тим, що просто не помітив автомобіль патрульної служби. 

Горе-водієві за законом передбачено покарання за скоєння зіткнення та за керування автомобілем у нетверезому стані.

Нагадаємо, що від листопада працівники Державтоінспекції для виявлення правопорушників на дорозі користуються новою відеосистемою «Рубіж», яка допомагає вартовим виявити вкрадений транспорт, затримати водія, що позбавлений права керувати та зупинити авто, яке знаходиться під арештом.

ВИННИЦА.info


0
0