27 лип. 2015 12:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

90

0

Вінничани виготовили 100 цинкованих «кішок» для зняття ворожих розтяжок

Вінничани виготовили 100 цинкованих «кішок» для зняття ворожих розтяжок

 Вінничани виготовили сотню приладів для зняття ворожих розтяжок


Вінничани виготовили 100 цинкованих «кішок» для зняття ворожих розтяжок

 Спільними зусиллями волонтерів, благодійників та просто небайдужих людей українські військові, що воюють в зоні АТО, отримають прилади для зняття розтяжок вибухових пристроїв – так звані «кішки».

Про це інформує прес-служба «Самооборони Майдану» Вінниччини.

Потреба в таких приладах існує в усіх підрозділах на передовій. А більш-менш забезпечені «кішками» тільки сапери. Саме тому активісти вирішили знайти однодумців та реалізувати чудовий задум – виготовити та передати нашим захисникам таке потрібне їм обладнання.

Хлопці приблизно півтора місяці працювали у вільний від основної роботи час, і ось результат: 100 новеньких металевих «кішок», вкритих цинковим сплавом, вже ретельно запаковані та найближчими днями будуть відправлені у різні підрозділи ЗСУ, Нацгвардії, а також прикордонникам.

За словами працівників відділу інструментального виробництва ПАТ «Маяк», «кішку», яка була надана їм як зразок для виробництва, вони не лише якісно відтворили, але і дещо модернізували, аби прилад став більш зручним у користуванні.

Як кажуть робітники, які власноруч виготовляли дане приладдя, вони не могли залишатися осторонь допомоги українським військовим, адже серед бійців, які воюють зараз в зоні АТО, є і їх колеги - хлопці, які колись і самі працювали пліч-о-пліч з ними на заводі.

До акції долучилося ТОВ «Метінвест».СМЦ», Філія ТОВ «Метінвест».СМЦ в м.Вінниця, яке надало метал, а також працівники відділу інструментального виробництва ПАТ «Маяк», які взяли на себе виготовлення приладів.

Вінничани виготовили 100 цинкованих «кішок» для зняття ворожих розтяжок

Вінничани виготовили 100 цинкованих «кішок» для зняття ворожих розтяжок - фото 2

Вінничани виготовили 100 цинкованих «кішок» для зняття ворожих розтяжок - фото 3Вінничани виготовили 100 цинкованих «кішок» для зняття ворожих розтяжок - фото 4

Вінничани виготовили 100 цинкованих «кішок» для зняття ворожих розтяжок - фото 5

ВИННИЦА.info, фото - прес-служба "Самооборони Майдану" Вінниччини