11 січ. 2018 09:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

58

0

Вінничани за рік заплатили майже 5 млрд. гривень єдиного соціального внеску. Правила сплати ЄСВ змінили

Вінничани за рік заплатили майже 5 млрд. гривень єдиного соціального внеску. Правила сплати ЄСВ змінили

 Вінниччина: У 2017 році сплата єдиного соціального внеску зросла більш ніж у півтора рази


Вінничани за рік заплатили майже 5 млрд. гривень єдиного соціального внеску. Правила сплати ЄСВ змінили

 Упродовж січня - грудня 2016 року бізнес регіону перерахував на соціальні потреби 3 млрд. 242,2 млн. грн. ЄСВ. В 2017 році ці надходження зросли у півтора рази та склали 4 млрд. 946,6 млн. грн.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області за інформацією начальника ГУ ДФС області Руслана Осмоловського.

Посадовець зауважує, що індикативний показник надходження єдиного внеску, встановлений на 2017 рік, перевиконано майже на 19% або на 785,8 млн. грн. Окрім того, звертає увагу на сумлінність роботодавців Вінниччини, що підтверджується відповідністю темпів росту фонду оплати правці темпам росту перерахованих сум ЄСВ.

Руслан Осмоловський нагадує, що з 1 січня 2018 року запроваджено ряд новацій щодо збору та обліку ЄСВ. Зокрема, розширено коло платників єдиного внеску – з цього року ними стали члени фермерського господарства, за умови, що вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах. Якщо члени фермерського господарства сплачували єдиний внесок за договорами про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, то з 01.01.2018 р. право на таку сплату вони втрачають.

Разом із тим, передбачене звільнення від сплати єдиного внеску за себе фізичних осіб-підприємців (у тому числі «спрощенців») та членів фермерського господарства, у випадку отримання ними пенсії за віком, або у разі, якщо вони є особами з інвалідністю, чи досягли віку, встановленого ст. 26 Закону про пенсійне страхування та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Змінено і строки сплати єдиного внеску. Так, фізичні особи-підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування; особи, які провадять незалежну професійну діяльність та отримують доходи від цієї діяльності, а також члени фермерського господарства, будуть зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується такий внесок.

Вiнниця.info