28 лип. 2015 14:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

89

0

Сільський голова звинуватив Свитка і Сітарського в проблемах з орендою ставка для громади

Сільський голова звинуватив Свитка і Сітарського в проблемах з орендою ставка для громади

 Вінничани неодноразово просили обласну і районну раду віддати в оренду ставки, але водойми достатися твариству


Сільський голова звинуватив Свитка і Сітарського в проблемах з орендою ставка для громади

 Нещодавно в селі Зарванці відбулися загальні збори жителів, де присутні обговорили питання майбутнього ставків Верхні та Нижні Семеновичі. Справа у тому, що громада з 2012 року власним коштом облаштовувала водойми, зону відпочинку біля них і вивозила сміття, натомість держава віддала плеса невідомому їм товариству.

Про це інформує прес-служба Вінницької РДА.

За словами вінничан, вони неодноразово звертали у Вінницьку районну і обласну ради, аби отримати дозвіл на оренду ставків, проте всі зусилля були марними. В червні цього року ставки, за результатами аукціону, про який не знала ні сільська рада, ні територіальна громада, здані в оренду на 10 років ТОВ «Кредо-авто». Тому вони рішуче настроєні боронити свої ставки, вже сьогодні їх охороняють та збираються відстоювати у судах. Адже для цього, за словами ініціативної групи, є маса правових підстав та порушень у документах на оренду водойм. Так, наприклад, порушено закон України «Про аукціони». Адже відповідно до нього - після офіційного оприлюднення щодо проведення аукціону не раніше 30 днів та не пізніше 90, має бути проведений аукціон.

«Те, що вуличний комітет не був повідомлений про проведення аукціону, та відповідно не мав змоги взяти в ньому участь, теж насторожує. Є висока вірогідність того, що даний аукціон містить корупційну складову», - зазначають жителі села.

Сільський голова Василь Катілов мовив, що водойми знаходяться поза межами села, тому ними розпоряджається обласна влада.

«Я, як очільник територіальної громади, писав листи в районну та обласну раду, декілька разів особисто, разом з активістами, ходив на прийом до чиновників, щоб вирішити питання оренди», - наголосив він.

Як відомо, головою обласної ради є С. Свитко, а очільником Вінницької райради - Сергій Сітарський.

Сільський голова звинуватив Свитка і Сітарського в проблемах з орендою ставка для громади

У свою чергу керівник Вінницької РДА Сергій Сітарський запропонував передати ставки у комунальну власність села.

У підсумку засідання присутні вирішили: зобов’язати сесію Якушинецької сільської ради негайно розглянути питання щодо оскарження результатів аукціону про передачу ставків Верхні та Нижні Семеновичі в оренду, доручити сільському голові В.Й.Катілову представляти інтереси територіальної громади у судах, доручити сільській раді ініціювати передачу ставків Верхні та Нижні Семеновичі до комунальної власності сільської ради, створити ініціативну групу, котра контролюватиме та допомагатиме сільській раді у вирішенні зазначеного питання.

Як раніше повідомляла ВИННИЦА.info, мешканці Зарванців завітали на особистий прийом до Сергія Свитка, аби вирішили питання з водоймами. Тоді Голова обласної пообіцяв, в межах своєї компетенції, скерувати лист з цього приводу на адресу УМВС України у Вінницькій області та запросив представників ініціативної групи зустрітись з начальником Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Юрієм Козаком, під час якої представники громади зможуть отримати відповіді на свої питання.

ВИННИЦА.info