6 лип. 2011 17:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Культура
0

53

0

Вінничанин Порошенко підтримав фестиваль "АртПоле"

Вінничанин Порошенко підтримав фестиваль "АртПоле"

Міжнародний фестиваль сучасного українського мистецтва проходитиме 12-16 липня на березі Дністровського каньйону


Вінничанин Порошенко підтримав фестиваль "АртПоле"

Фонд Петра Порошенка виступив партнером проведення міжнародного фестивалю сучасного українського мистецтва "АртПоле", який проходитиме 12-16 липня на березі Дністровського каньйону біля села Уніж Івано-Франківської області.

На 9-й за рахунком фестиваль, який до цього кілька років поспіль проводився у Вінницькій області, на березі річки Південний Буг біля села Воробіївка Немирівського району, запрошені митці з 9-ти країн: України, Білорусі, Польщі, Чехії, Угорщини, Великобританії, Франції, Австралії і Росії.

На думку організаторів фестивалю, "АртПоле" — завжди більше ніж подія. Це поле для народження і втілення творчих ідей, які з часом захоплюють сцени та галереї в різних містах і країнах. Однією з них є народжений завдяки АртПолю спільний проект тріо з Мінська Port Mone та української ДахаБрахи, почути який в Україні можна буде лише тут, далі його вже запрошено на кілька польських фестивалів.

"Британці Trio VD і австралійці Wild Marmalade творитимуть на "АртПолі" разом з українськими віджеями, і результати їхньої співпраці фестивальна публіка зможе оцінити першою. Відбудуться також інші прем’єри, зокрема, на широку аудиторію вперше буде представлено «Билину» — музичний перформенс Уляни Горбачевської, відомої багатьом по проектах Майстерні пісні. Гайдамаки готують теплу й душевну програму, частину якої вони не грали вже кілька років, зокрема, деякі пісні в останній раз вони співали ще на карпатських Шешорах. Перкалаба порадує гостей спільним виступом з польською Паприкалабою, аматорським оркестром, що виконує перкалабські композиції на зроблених з овочів інструментах", - зазначають організатори.

Крім того, на цьогорічному АртПолі виступатимуть Village Kollektiv (Польща), Besh’o’droM (Угорщина), Feloche (Франція), Dva (Чехія), українські Пропала Грамота, Зіра і Бадьян Сауна Сістем, Фолькнери та інші.

"Їхні виступи відбуватимуться на великій сцені, яка цього року також буде особливою — спеціально до фестивалю в Унежі будується сцена-гніздо, як є одночасно і мистецьким об’єктом — метафорою фестивальної взаємодії, і функціональною конструкцією", - додали організатори "АртПоля".

У програмі фестивалю також заплановані майстер-класи з ковальства, гончарства, виготовлення витинанок, а також менш традиційні:) Насамперед, це найгучніша майстерня фестивалю — Як Умієм Оркестра, відома ще під назвою Хор глухонімих, в ній може спробувати свої сили кожен незалежно від своїх музичних талантів. Однією з новинок фестивалю є фото-майстерня, ідея якої — задокументувати фестиваль виключно зусиллями фестивальної публіки, у чому їй допомагатимуть професійні фотографи. Серед інших майстерень: ранкові фізичні вправи Good morning, body, тренінги студії Проти Ночі, віджеїнг і навіть журналістика.

Ну а завдяки підтримці Фонду Петра Порошенка, сучасне українське мистецтво отримує сприяння та популяризацію у світі, адже діяльність Фонду не обмежується територією, державою, нацією чи окремою релігією.

"Фонд Петра Порошенка робить все для того, щоб кожен українець мав вільний доступ до джерел світових знань та на власний розсуд формував свій світогляд", - зазначають організатори фестивалю.

ВИННИЦА.info


0
0