26 груд. 2014 12:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

50

0

Вінничанин взяв кредит на 40 тисяч доларів за підробленою довідкою про зарплату

Вінничанин взяв кредит на 40 тисяч доларів за підробленою довідкою про зарплату

 Незаконні дії чоловіка були викриті правоохоронцями


Вінничанин взяв кредит на 40 тисяч доларів за підробленою довідкою про зарплату

Останнім часом склалася тенденція ініціювання банками порушення кримінальних проваджень щодо позичальників і поручителів у разі невиконання ними кредитних зобов'язань.

Прокуратурою м. Вінниці за зверненням одного з представництв  банківської установи направлено до Вінницького міського суду кримінальне провадження вказаної категорії.

Про це повідомляє Старший прокурор прокуратури м. Вінниці, юрист 3 класу Олександра Яремчук.

Зокрема, чоловік,  маючи намір отримати кредитні кошти у відділенні банку,  яке розташоване у м. Вінниці, дізнавшись, що однією з умов кредитування було надання до банку довідки про доходи, усвідомлюючи, що працюючи у приватного підприємця, на посаді водія  йому  сплачується заробітна плата недостатня для прийняття позитивного рішення для отримання кредиту у банку, вирішив підробити зазначену довідку про доходи.

Будучи в гарних стосунках із своїм роботодавцем, чоловік знав де зберігаються документи та печатки його керівника, а тому, взявши незаповнений бланк довідки про доходи, вніс завідомо неправдиві відомості про свій заробіток, значно завищивши суму коштів, які фактично отримав, а також  підробив підпис свого керівника та наніс на довідку відтиск мастичної печатки роботодавця.

Після цього підроблену довідку про доходи, видану на його ім'я, чоловік надав до банківської установи менеджеру з кредитування, на підставі чого  банком було прийнято позитивне рішення у наданні кредиту. Незаконно використавши завідомо підроблену довідку про доходи,  того ж дня чоловік підписав із банком кредитний договір,  на підставі якого отримав  кредит  на суму більше 40 тис. доларів США.

Вказані незаконні дії чоловіка були викриті правоохоронцями міста та шахрая було притягнуто до кримінальної відповідальності.

В червні 2014 року обвинувальний акт з додатками  у вищевказаному кримінальному провадженні прокуратурою м. Вінниці спрямовано на розгляд до Вінницького міського суду. В подальшому прокурором ініціюватиметься питання щодо обрання відносно шахрая реальної міри покарання.

ВИННИЦА.info


0
0