26 трав. 2015 15:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

58

0

Вінничанин зберігав більше сотні набоїв у банці

Вінничанин зберігав більше сотні набоїв у банці

 Більше сотні різнокаліберних набоїв вилучили міліціонери у жителя липовецького району


Вінничанин зберігав більше сотні набоїв у банці

 5 травня на Вінниччині у жителя одного з сіл району працівники міліції вилучили набої різного калібру. Боєприпаси чоловік зберігав у гаражі. Щоб ніхто їх не побачив, кинув у металеву банку з машинною олією.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС України у Вінницькій області.

Як розповів начальник липовецької міліції Василь Фіногенов, до міліції надійшла оперативна інформація, що житель одного з сіл району зберігає боєприпаси. Дана інформація підтвердилась під час проведення санкціонованого обшуку.

У 46-річного підозрюваного міліціонери вилучили більше сотні патронів калібру 5,45 мм різного маркування, 1 патрон калібру 7,62 та 1 патрон невстановленого калібру. Набої чоловік зберігав у гаражі.

За словами правопорушника, пакет з набоями він знайшов у жовтні 2014 року біля електричного стовпа у сусідньому селі. Знахідку, на всяк випадок,залишив собі. Щоб про набої ніхто не дізнався, сховав їх у банці з машинною олією.

Боєприпаси міліціонери вилучили та направили на експертизу. Мету зберігання та їх походження з’ясує слідство.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушенняпередбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадуємо, що громадяни, які добровільно звернуться до міліції та здадуть свою незареєстровану зброю та бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності.

ВИННИЦА.info