17 черв. 2016 12:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Культура
0

79

0

Вінничанка повезла на «Миколайчук-Фест» фільм про роботу волонтерів

Вінничанка повезла на «Миколайчук-Фест» фільм про роботу волонтерів

 На Буковині покажуть стрічку про роботу волонтерів у Іллінцях Вінницької області


Вінничанка повезла на «Миколайчук-Фест» фільм про роботу волонтерів

  Режисер Уляна Осовська зняла фільм «Майже десять тисяч виборців» про два роки діяльності волонтерського руху у Іллінцях Вінницької області. Стрічку покажуть на фестивалі «Миколайчук-Фест», що проходить 14-18 червня у Вижниці на Буковині. Про це режисерка розповідає кореспондентам Вінниця.Інфо.

Уляна Осовська каже, що у містечку Іллінці працює досить потужний волонтерський рух на допомогу воїнам АТО. Допомогою військовим на сході займається і її батько Олександр Осовський. Він за освітою вчитель, проте двічі на тиждень продає на ринку разом із іншими мешканцями Іллінців. Коли почалися події на сході, чоловік доєднався до групи підприємців, які взялися за збір харчів, одягу та необхідних речей для АТО. Про все це можна побачити у документальній стрічці. У кадрах фільму волонтери шиють спальні мішки та національні прапори, приймають у місцевих мешканців крупи, слухають виступ благодійного оркестру, який просить гроші на АТО. 

«У фільмі волонтери, які допомагають армії, а зараз також сім’ям воїнів, що постраждали в АТО. Розповідаємо навіть про одного волонтера, який балотувався на міського голову Іллінців. Але, правда, не пройшов. Ми з моїми колегами зрозуміли, що дуже важливо зафіксувати історичний процес таким, який він є», - розповідає Уляна.

Знімалося кіно на гроші самої ж творчої групи, де Уляна була режисером та сценаристом, її наречений Денис Страшний виступав одночасно і оператором і звукорежисером, режисером монтажу фільму є Катерина Фіменюк. Зараз троє авторів-ентузіастів мають основне місце роботи у Києві, в ГО «Докутолока», яка об’єднує режисерів та документалістів Майдану та АТО.

Фільм титрований англійською мовою. Його готують до участі у міжнародних фестивалях документального кіно.   

Вінничанка повезла на «Миколайчук-Фест» фільм про роботу волонтерів 

Уляна Осовська

ВИННИЦА.info