26 квіт. 2017 16:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Спорт
0

86

0

Вінничанка привезла з США бронзову медаль з Чемпіонату світу по пауерліфтингу

Вінничанка привезла з США бронзову медаль з Чемпіонату світу по пауерліфтингу

 Шлях до світового визнання майбутня призерка розпочала із звичайного походу до фітнес-клубу


Вінничанка привезла з США бронзову медаль з Чемпіонату світу по пауерліфтингу

22-річна вінничанка Ірина Шкарпута практично щойно повернулася з США. Там  завершився, Чемпіонат світу з пауерліфтингу серед юніорів (з класичного жиму лежачи), що проходив з 17 по 22 квітня у м. Кіллін. Там наша землячка здобула бронзу серед юніорок в.к. до 52 кг. За підсумками змагань українська збірна здобула 13 нагород, шість з яких найвищого ґатунку, а завдяки високим результатам посіли друге місце у загальнокомандному заліку.

Привітала з перемогою призерку і Вінниця.info. Ірина розповіла про чемпіонат та чим їй не сподобалася Америка.

«Ми прилетіли вночі, і я практично одразу пішла на тренування. Бо зовсім скоро у Литві чемпіонат світу. Маю буди у найкращій формі. Впевнена, результат там буде набагато вищій. Адже в Америці підняти більшу вагу завадила втома від перельоту, адаптації до часового поясу та… їжі. Вона у них дуже масна. Ми там пробули лише п’ять днів. І влитися у ритм життя було важко. Проте, бронза – це гарний результат», - каже Ірина.

Ірина розповідає, що могла і не полетіти на чемпіонат до США.

«Отримати американську візу не так вже і легко. По-перше, спочатку необхідно сплатити 160 доларів. І якщо співбесіду не пройдеш, гроші не повертають. Там дуже багато питань. На всі потрібно відповідати чітко. Багато людей це інтерв’ю провалили. Мені вжалося навіть більше. Візу мені дали на 10 років! Таке – рідкість. Ще одним фактором того, що я б не потрапити до Америки, банальна. Відсутність грошей. Переліт, участь, решта деталей – це дві тисячі доларів для одного учасника. Їх шукали з тренером самостійно. Завдячую багатьом небайдужим, які повірили у мене та допомогли», - продовжує чемпіонка.

Шлях до світового визнання майбутня призерка розпочала із звичайного походу до фітнес-клубу.

«Я прийшла на тренування для здоров’я. Почала займатися. Через кілька місяців тренер каже, чи не проти взяти участь у обласних змаганнях. Я погодилася. І вже там здобула свою першу перемогу. Потім загальноукраїнські чемпіонати, європейські, тепер світові. Я мрію досягти нормативу міжнародного майстра спорту», - зауважує Ірина.

Ще під час чемпіонату у Америці, вінничанку вже намагалися переманити до себе тренери з різних країн світу.

«Цікавилися, скільки років, скільки тренуюсь, які результати. Чи… не маю бажання представляти іншу країні. Я люблю Україну! Чого кудись їхати? Треба зробити у нас всі умови для розвитку спорту, щоб ми були на високому рівні!», - констатує Ірина.

Незабаром розширене інтерв’ю з Іриною  Шкарпутою очікуйте на  сайті Вінниця.info.

 

Вінничанка привезла з США бронзову медаль з Чемпіонату світу по пауерліфтингу

Вінничанка привезла з США бронзову медаль з Чемпіонату світу по пауерліфтингу - фото 2

Вінничанка привезла з США бронзову медаль з Чемпіонату світу по пауерліфтингу - фото 3

Вінничанка привезла з США бронзову медаль з Чемпіонату світу по пауерліфтингу - фото 4

Вінничанка привезла з США бронзову медаль з Чемпіонату світу по пауерліфтингу - фото 5

 Вінниця.info