16 верес. 2018 11:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

123

0

Вінничанка розробила екскурсію рідним містом початку ХХ століття

Вінничанка розробила екскурсію рідним містом початку ХХ століття

 Жінка дослідила, як розвивалось життя у Вінниці у ті роки


Вінничанка розробила екскурсію рідним містом початку ХХ століття

16 вересня о 12 годині у Вінниці стартував сезон унікальних подорожей містом. Вінничанка Ірина Грищук розробила екскурсію містом початку ХХ століття.  

«Сьогодні ми пройдемося по знайомих вулицях - Соборній, Петлюри, Соловйова, Оводова. Під час екскурсії побачимо прекрасні будівлі, які дихають історією і наповнені спогадами про жителів нашого міста: Оводова, Львовича, Артинова, Шабанова, Прунмайер, Флігельтубе. Дізнаємося чому робота міського ліхтарника була дуже важкою. Які кримінальні події трапилися у Вінниці і прогриміли на всю Україну і навіть Російську імперію. На чому заробили свої капітали найбагатші люди міста. Чому відомі вінницькі адвокати "побили горщики», - розповіла Вінниця.info Ірина Грищук.

Ірина зауважила, індивідуальними екскурсіями для туристів займається п’ять років. Проте вирішила розробити тур Вінницею для самих її жителів.

«Захотілося розробити екскурсії не лише для тих, хто приїздить подивитися на фонтан. У наших земляків інформаційний голод. Живуть у Вінниці, і нічого про неї не знають. Крім того, що я довгі роки вожу туристів, у мене чоловік історик та працівник краєзнавчого музею. Тому була можливість ознайомитися з багатьма цікавими документами. Дослідила, як розвивалось життя у Вінниці у ті роки. Скільки що коштувало. Що продавали у кафе, якою на це була ціна. Де пили вінницький "спотикач" і як проходила "чайна церемонія". Я дізналася також про місцевого Шерлока Холмса. Це був детектив першого поліцейського управління. Вів кримінальні справи. Мав сильний нюх на розкриття злочинів. До слова, розкрив вбивство єврейської родини, яка жила на Калічі.  Прізвище детектива було Славінський», - додала Грищук.

Наразі Ірина розробила осінній тур. До зимового періоду готує новий.  

Вінниця.info