17 черв. 2011 16:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Економіка
0

63

0

Вінниччина демонструвала свої можливості потенційним інвесторам

Вінниччина демонструвала свої можливості потенційним інвесторам

У Вінниці проходив форум «Вінниччина — бізнес в центрі України»


Вінниччина демонструвала свої можливості потенційним інвесторам

У Вінниці 17 червня проходив інвестиційний форум «Вінниччина — бізнес в центрі України».

Під час проведення форуму потенційним інвесторам були презентовані можливості розвитку та перспективи співробітництва з Вінницьким регіоном.

Зокрема, керівництвом області презентовані інвестиційні потенціали агропромислового комплексу; енергоефективність та енергозбереження, де є широке поле для інвестиції; туристичний потенціал регіону, логістичні можливості комунального підприємства "Аеропорт Вінниця".

Також мер Вінниці Володимир Гройсман презентував інвестиційні можливості міста запропонувавши п’ять напрямків, це і можливість будівництва потужного сміттєпереробного заводу, можливості в сфері агропромислового розвитку, комп’ютерних технологій, муніципальному управлінню та інші ідеї, які можуть біти цікавими для інвесторів.

Для участі у інвестиційному форумі у Вінницю завітали делегації Угорської Республіки, Свердловської області та Уральського федерального округу Російської Федерації, Республіки Хорватія, Ізраїлю, Словаччини, Польщі.

Представники іноземних делегацій, після презентації можливостей Вінниччини висловили своє бажання щодо налагодження тісного співробітництва з регіоном відзначивши величезні можливості для розвитку та залучення інвестицій. "Ми переконалися, що керівництво Вінницької області та міста Вінниця налаштовані дуже позитивно, і ми постараємося цей настрій донести до наших бізнесменів і нашої влади. Тому що, вирішальним моментом для кожного інвестора є підтримка і захист місцевої влади і тоді він відчуває себе і свої вкладення в безпеки ", - повідомив радник, керівника групи економічної політики Посольства Російської Федерації в Україні Олексій Урін.

Крім того, в рамках Форуму, відбулось підписання офіційних угод про співробітництво з Урядом Свердловської області Російської Федерації, Протоколу відносно намірів про співробітництво з Осієчко-баранською Жупанією Республіки Хорватія.

"Проведення цього форуму відкриває величезні можливості для Вінницького регіону, адже нічого не буває із нічого. І я думаю, що наша зустріч "вдалась". Я назвав її учбово-тренувальною, тому що це перший такий інвестиційний форум, переконаний, що таке спілкування повинно бути - воно сприятиме нашим добрим відносинам", - сказав голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига.

Під час проведення Форуму усі охочі мали можливість ознайомитись з інформаційними стендами, де містяться матеріали щодо розвитку та потенціалу кожного району Вінницької області, де відображано історичні витоки, культура та традиції вінничан.

Нагадаємо, обсяг іноземних інвестицій, спрямованих в економіку області, станом на квітень 2011 року становить 214,5 млн. дол. США. Протягом 2010-го та першого кварталу 2011 року в підприємства регіону іноземні інвестори вклали 39,8 млн. доларів інвестицій.

Найбльш інвестиційно привабливими галузями промисловості є переробна – 87 млн. дол. та добувна – 23,5 млн. дол.

Переважна більшість інвестицій (76,8% від загального обсягу) надійшла з країн ЄС – 164,7 млн. дол., з країн СНД внесено 14,6 млн. дол. (6,8%), з інших країн світу – 35,2 млн. дол. (16,4%).

Вінниччина демонструвала свої можливості потенційним інвесторам

Вінниччина демонструвала свої можливості потенційним інвесторам - фото 2

 Вінниччина демонструвала свої можливості потенційним інвесторам - фото 3

  Вінниччина демонструвала свої можливості потенційним інвесторам - фото 4

Вінниччина демонструвала свої можливості потенційним інвесторам - фото 5

Вінниччина демонструвала свої можливості потенційним інвесторам - фото 6

Вінниччина демонструвала свої можливості потенційним інвесторам - фото 7

Вінниччина демонструвала свої можливості потенційним інвесторам - фото 8

 Вінниччина демонструвала свої можливості потенційним інвесторам - фото 9

 Вінниччина демонструвала свої можливості потенційним інвесторам - фото 10

 Вінниччина демонструвала свої можливості потенційним інвесторам - фото 11

ВИННИЦА.info


0
0