1 жовт. 2014 12:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Влада
0

34

0

Вінниччина підготувала систему територіальної оборони

Вінниччина підготувала систему територіальної оборони

Анатолій Олійник провів нараду з головами райдержадміністрацій з питань територіальної оборони області

 


Вінниччина підготувала систему територіальної оборони

Вінницька обласна державна адміністрація з метою забезпечення належного рівня територіальної оборони та покращення координації усіх служб та відомств в області поетапно напрацьовувала систему територіальної оборони.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

До напрацювання системи територіальної оборони було залучено офіцерів Національної академії оборони України, які спільно з представниками обласного військкомату фахово розробили конкретні дії для захисту нашого регіону.

Голова облдержадміністрації Анатолій Олійник під час наради з головами райдержадміністрацій наголосив що необхідно бути готовими до розвитку будь-яких подій.

«Ми не можемо знати, які плани в агресора на Україну, тому повинні бути готовими до будь-якого розвитку подій. А відтак, у нас має бути система територіальної оборони області, яка зможе у будь-який момент спрацювати. Нині ми вийшли на повне розуміння і відпрацювання ситуації, від системи оповіщення і злагодження, до взаємодії і підпорядкування командирам. При цьому не розраховуємо на сили лише військових, а готуємось провести відповідні навчання, залучивши ще й громадськість. Слід відмітити, що напрацьовуючи систему територіальної оборони враховано усі сценарії розвитку подій на Сході країни», – підкреслив Анатолій Олійник.

Відповідно до напрацьованих та узгоджених дій в стислі терміни кожен район області отримає вказівки, які регламентують конкретні дії з рекомендаціями того, що потрібно зробити, аби не допустити можливого вторгнення агресора на територію регіону та затримувати людей, чиїм завданням являється розхитування суспільно-політичної ситуації на території області зокрема та України в цілому.

ВИННИЦА.info

 

 


0
0