15 берез. 2015 15:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

51

0

Вінниччина серед областей, які найкраще впоралися з мобілізацією

Вінниччина серед областей, які найкраще впоралися з мобілізацією

 Порошенко наголосив на необхідності забезпечення ефективної реабілітації тих, хто повертається з зони бойових дій


Вінниччина серед областей, які найкраще впоралися з мобілізацією

Президент Петро Порошенко провів нараду з главами обласних державних адміністрацій щодо забезпечення мобілізації, демобілізації військових та спорудження фортифікаційних споруд вздовж лінії оборони.

Про це повідомляє сайт Глави держави.

Глава держави зазначив, що, незважаючи на неухильне виконання Україною Мінських домовленостей, є необхідність координації зусиль з проведення мобілізації, яка має забезпечити та посилити обороноздатність країни.

"Процес, який розпочався рівно місяць тому у Мінську, ні в якому разі не повинен ні у кого створити ніяких ілюзій, що загроза відійшла або зменшилась. Ситуація потребує чітких і скоординованих дій, які різко збільшать обороноздатність Збройних Сил, можливості оборони нашої держави", – сказав Петро Порошенко.

Глава держави відзначив високий рівень виконання мобілізаційних завдань у Вінницькій, Хмельницькій, Черкаській, Київській, Рівненській областях.

На переконання Глави держави, не менш важливим для укріплення оборонних можливостей є і процес демобілізації. "В умовах, коли цілий рік мобілізовані, особливо під час першої хвилі мобілізації, перебувають в окопах, значна частина яких взагалі без ротації, це створює відповідний психологічний клімат. Ми маємо забезпечити ефективне відведення частини підрозділів, демобілізацію", – підкреслив Президент.

Петро Порошенко наголосив на необхідності забезпечення ефективної реабілітації тих, хто повертається з зони бойових дій.

"Маємо обговорити ті завдання, які лягають на плечі Уряду, урядової агенції з питань ветеранів, Міністерства соціальної політики, обласних державних адміністрацій, військкоматів, а також можливості швидкого повернення, у разі необхідності, наших героїв, воїнів, які мають надзвичайно важливий бойовий досвід, до строю", – зауважив Президент.

Глава держави наголосив на важливості спорудження ефективної лінії захисту. "Уже з урахуванням нашого досвіду, найкращих зразків проектів фортифікаційних споруд, бліндажів, розташування опорних пунктів, маємо побудувати в найкоротші терміни високоефективну, глибокоешеловану оборону", – підкреслив Петро Порошенко.

На переконання Президента, кожен регіон має долучитися до спорудження укріплень. "Кожна область має зробити свій посильний внесок у фортифікаційні роботи, якщо ми не хочемо зустрічати ворога на кордоні у своєму місті", – сказав Президент, додавши, що за кожною областю буде закріплена частина робіт, за терміни виконання та якість яких вона відповідатиме.

ВИННИЦА.info