19 груд. 2012 15:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Економіка
0

41

0

Вінниччина входить в трійку лідерів за приростом промислового виробництва

Вінниччина входить в трійку лідерів за приростом промислового виробництва

Перше місце займає Житомирська, а друге – Кіровоградська області


Вінниччина входить в трійку лідерів за приростом промислового виробництва

Вінницька область за показником індексу промислового виробництва за січень-листопад 2012 року займала третє місце серед регіонів України.

Про це повідомив заступник голови Вінницької облдержадміністрації Володимир Борецький.

Даний показник становить 106,6% до відповідного періоду минулого року. Володимир Барецький зазначив, що значний приріст забезпечили такі домінуючі галузі промисловості, як хімічна та нафтохімічна промисловість – 119,0%, видобувна промисловість – 107,0%, виробництво готових металевих виробів – 103,0%.

Найвагоміший внесок у приріст індексу промислового виробництва за січень-листопад поточного року був забезпечений виробництвом та розподіленням електроенергії, газу та води (128,3%).

Ладижинська ТЕС займає 25% від загального обсягу промислового виробництва і вносить вагому частку своєї потужності у зазначені показники, підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

Найнижчий індекс за одинадцять місяців поточного року спостерігався в машинобудуванні – 79,2%, легкій промисловості – 83,0%, виробництві неметалевої мінеральної продукції, тобто виробництві збірних бетонних та залізобетонних виробів, керамічні вироби з цегли, керамзиту, вироби з бетону та гіпсу – 85,9%.

Перше місце займає Житомирська, а друге – Кіровоградська області. Найнижчі темпи приросту промислової продукції показала Чернівецька область (86,8%).

ВИННИЦА.info

 


0
0