20 черв. 2011 14:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Економіка
0

42

0

Вінниччина потребує більше зерноскладів

Вінниччина потребує більше зерноскладів

В області передбачена реалізація 18 інвестиційних проектів у сфері зберігання зерна


Вінниччина потребує більше зерноскладів

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига повідомив, що Вінницька область потребує збільшення потужності зерноскладів на 500 тис. тонн.

Про це під час наради повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига.

«За зберігання однієї тонни зерна в місяць аграрії змушені платити понад 20 грн., і часто для них це не підйомна ціна. Тому назріла нагальна необхідність будівництва сучасних елеваторів. Нам необхідно збільшити потужність зерноскладів на 500 тис. тонн. Це дасть можливість довести ємкість елеваторного господарства до 2,2 млн. тонн, а валовий збір зернових до 4 млн. тонн», - сказав М.Джига.

Він повідомив, що в області передбачена реалізація 18 інвестиційних проектів у сфері зберігання зерна, нагадавши, що у 2010 році Вінницька область виробила 3,1 млн. тонн зерна – найбільше в державі. «Однак висока енергозатратність і застарілість елеваторного господарства, а відтак, і завищені тарифи на послуги, заважають товаровиробникам бути повноцінними учасниками ринку зерна та отримувати прибутки, адекватні затратам на вирощування і збір урожаю», - додав М.Джига.

ВИННИЦА.info


0
0