11 жовт. 2017 15:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

95

0

Вінницька «Батьківщина»: Тимошенко стоїть перед складним вибором?

Вінницька «Батьківщина»: Тимошенко стоїть перед складним вибором?

 Партійні перипетії 


Вінницька «Батьківщина»: Тимошенко стоїть перед складним вибором?

 У Вінницькій обласній партійній організації ВО «Батьківщина» з літа назріває скандал. Під час візиту Юлії Тимошенко до Вінниці у її присутності частина депутатів різних рівнів від «Батьківщини» піддали гострій критиці керівницю обласної партійної організації Людмилу Щербаківську.

Тимошенко аргументи вислухала, але зауважила, що в нинішніх умовах будь-які розколи у партії неприпустимі, адже вони послаблюють «Батьківщину», яка готується до президентських виборів, перебуваючи в жорсткій опозиції до влади. Тому виключати з партії нікого не будуть. Натомість Юлія Володимирівна запропонувала партійцям «шукати компроміс».

Але пропозицію Ю. Тимошенко голова обласного осередку ВО «Батьківщина» Людмила Щербаківська розцінила по-своєму. Вона вирішила усунути незручних однопартійців з керівних посад. Наприклад, Олександра Масленнікова було негайно виключено з фракції «Батьківщини» в обласній раді, а Людмила Щербаківська, спільно зі своїм цивільним чоловіком – головою фракції «Укроп» Григорієм Зозулею, почала наполягати на відкликанні «бунтівника» з посади голови комісії. Водночас Щербаківська подала власну кандидатуру до складу цієї комісії, чим власні наміри розкрила остаточно: Масленнікова – усунути, комісію – очолити. Спроба виявилась невдалою.

«Шантаж» та кулуарні «домовленості» є стилем обласного керівництва опозиційної партії. Всі пам’ятають, як навесні «Батьківщина» намагалась звільнити 24-х головних лікарів, та вимагали не переукладати контракт, як це передбачено нормативними документами. Адже при конкурсі, є можливість «проштовхнути своїх» та отримати певні вигоди. Пам’ятають вінничани і похід доньки Людмили Михайлівни, Діани, в кабінет губернатора зі звинуваченням у звільненні «годувальниці» з посади заступниці голови облради.

Декларації Л. Щербаківської – майстер-клас заощадливості. Задекларовані доходи за 2014 рік – 40 тис. гривень, за 2015 рік - 43 тис. гривень, лише в 2016 на посаді заступниці голови Вінницької облради зарплата Людмили Михайлівни складала 228 тис. гривень. Жодного дня не працюючи в бізнесі, керівниця обласного осередку є власницею двох квартир, придбаних в 2009 та 2011 роках. Цивільний чоловік Людмили Михайлівни, теж виявився людиною «не бідною». При зарплаті в 58 тис. гривень, отриманій в «Автобазі обласної ради» за 2016 рік, він задекларував готівку - більше 4 млн. гривень; 246 тис. доларів та ще 122 тис. євро та придбав Lexus LX 470 в лютому цього року.

Варто відмітити, що у заклику Тимошенко швидше за все був інший меседж – оздоровити атмосферу в партійній організації і припинити сваритися з власним активом. В іншому випадку обласна організація стиснеться до розміру обласного партійного офісу з 2-3 депутатами-союзниками.

А у такому форматі на вдалий результат на президентських виборах, тим більше, у такій маркерній області, як Вінниця, розраховувати не можна взагалі.

Мова йде про те, що Щербаківська розхитує ситуацію в «Батьківщині». Тому наразі перед Тимошенко постає доволі непростий вибір – дозволити Щербаківській остаточно розвалити партійну організацію «Батьківщини», або визнати власну кадрову помилку, знявши її з посади.

Вінницька «Батьківщина»: Тимошенко стоїть перед складним вибором?

Віта Дідик, фото з соцмережі