29 трав. 2015 17:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

38

0

Вінницька мерія не покладається лише на державу. Гроші на ліки для чорнобильців шукатиме самостійно

Вінницька мерія не покладається лише на державу. Гроші на ліки для чорнобильців шукатиме самостійно

 Міська влада візьме на себе витрати на фінансування пільгових рецептів для чорнобильців 


Вінницька мерія не покладається лише на державу. Гроші на ліки для чорнобильців шукатиме самостійно

 Міська влада візьме на себе витрати на фінансування пільгових рецептів для чорнобильців на друге півріччя цього року. Відповідне доручення в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов озвучив на черговому засіданні міської ради, яке відбулось 28 травня. Така необхідність виникла через те, що обсяг фінансування з державного бюджету цієї програми скоротився вдвічі, і в другому півріччі вінницькі чорнобильці можуть взагалі залишитись без державної підтримки на придбання ліків.

Сьогодні мерія тримає на контролі ряд питань соціального захисту учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Серед них – питання пільг через зміни в законодавстві, забезпечення путівками на санаторно-курортне лікування та забезпечення пільговими рецептами чорнобильців.

Найбільш гострим на сьогоднішній день залишається питання забезпечення чорнобильців ліками за пільговими рецептами. 

«Ситуація критична. У цьому році на пільгові рецепти державою нам доведена сума вдвічі менша,  ніж у минулому році. Якщо раніше було передбачено 950 тисяч гривень на пільгові рецепти, то в цьому році 520 тисяч. Це разом із зубопротезуванням. Цих коштів нам вистачить десь до червня-липня. На сьогоднішній день вже 300 тисяч використано. Видані рецепти, і коштів катастрофічно не вистачає», - проінформувала депутатів міськради директор департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Лариса Попова.

«Ми не можемо так залишити цю ситуацію, я вважаю, що колеги-депутати підтримають мене, - сказав Сергій Моргунов, - Тому даю доручення відпрацювати можливості щодо забезпечення пільговими рецептами чорнобильців, підготувати узгоджений проект рішення і винести відповідно на розгляд депутатів вінницької міської ради».

ВИННИЦА.info