2 лип. 2011 00:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Спорт
0

55

0

Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві

Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві

У фіналі вінничани поступились київському "Динамо", яке взяло реванш за програш "Ниві" у листопаді минулого року

 


Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві

Футбольна команда "Нива", яку представляють юні вінничани 2002-2004 років народження вибороли друге місце на ХVІІ Міжнародному дитячо-юнацькому турнірі з футболу «Оболонь – 2011», який з 26 червня по 1 липня проходив у Києві. Участь команди в турнірі стала можливою за підтримки генерального партнера яким виступив Фонд Петра Порошенка.

Перші хвилини фінального матчу розпочались досить напружено. Динамівці впевнено наступали, а вінничани – захищались, проте втримати напір не вдалось і «Нива» за підсумками першого тайму поступилась киянам з рахунком 4:0.

Після перерви, гра змінилась, і вінничани впевнено пішли у наступ, атакуючи «Динамо». Проте в шаленій боротьбі за перемогу, юним футболістам з "Ниви" вдалось реалізувати лише дві з майже з п’яти можливостей.

Результатом матчу стала перемога київського «Динамо» з рахунком 4:2.

«Команда показала свій справжній характер лише у другому таймі, а перший – зіграла не на повну силу, як в атаці, так і в захисті, пропустивши аж 4 голи. Гра для нас усіх була дуже напруженою, хлопці змагались з останніх сил і це було видно, адже вони були налаштовані лише на перемогу», - прокоментував фінал тренер вінницької «Ниви» Микола Загоруйко.

Зокрема, «на руку» для київського «Динамо» зіграли й часті заміни складів під час гри, що дозволяло киянам постійно оновлювати сили, натомість у вінничан протягом фінального матчу на заміну виходили лише 2 гравці. Втома та напруга протягом усього матчу в кінці вилилась у сльози не лише гравців, а й уболівальників.

До речі, для футболістів вінницької «Ниви» це був третій матч з київським «Динамо»: у першій зустрічі, яка відбулась у листопаді 2010 року, вінничани перемогли киян, у другій - зіграли у нічию.

Нагадаємо, команда футблістів 2004-2002 р.н, 27-29 червня у матчах групового турніру виграла у команди «Азовсталь» з Маріуполя з рахунком 4:0 та зіграла унічию з київським «Динамо» - 2:2. Ще одну гру вінничани програли житомирській команді «Фенікс» із рахунком 1:2, проте житомирян дискваліфікували за не належно подану заявку своїх гравців.

Отже, у підсумку групових ігор турніру, перше місце зайняло «Динамо» (Київ), яке випереджало «Ниву» (Вінниця) лише за різницею забитих та пропущених голів.

30 червня вінничани перемогли у півфінальному матчі переможця іншої групи турніру – російський «Салют» з Бєлгорода (Росія) із рахунком 2:1, а київські «динамівці» перемогли маріупольський «Іллічівець» - 5:0.

Загалом у турнірі «Оболонь -2011» взяли участь 42 команди у чотирьох вікових категоріях - це 960 юних футболістів 1998, 2000, 2001, 2002 років народження, - які представляють спортивні клуби та дитячо-юнацькі спортивні школи Росії, Білорусі, Молдови, Північної Осетії, міст та областей України та міста Києва.

Вінницю у цьому турнірі представили 7-9-річні вихованці Вінницької ДЮСШ "Нива", яких тренують колишній воротар Професійного футбольного клубу "Нива" (Вінниця) Микола Загоруйко та відомий футболіст Олександр Дусанюк.

Не зважаючи на свій юний вік (7-9 років), це вже не перша участь вінницьких футболістів з "Ниви" у серйозних змаганнях. Наприкінці січня вони зайняли 5 місце на міжнародному турнірі у Словаччині, а у листопаді минулого року обіграли на виїзді своїх однолітків з київського "Динамо".


Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві

 Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві - фото 2

 Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві - фото 3

 Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві - фото 4

 Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві - фото 5

 Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві - фото 6

 Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві - фото 7

 Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві - фото 8

 Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві - фото 9

 Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві - фото 10Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві - фото 11

 Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві - фото 12

 Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві - фото 13

Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві - фото 14

 Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві - фото 15

 Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві - фото 16

Вінницька «Нива» зайняла друге місце на міжнародному турнірі у Києві - фото 17

 ВИННИЦА.info

 


0
0