2 берез. 2018 13:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

70

0

Вінницька область переходить на режим економії газу. Протокол комісії

Вінницька область переходить на режим економії газу. Протокол комісії

 Вінницька область переходить на режим економії газу. Протокол комісії


Вінницька область переходить на режим економії газу. Протокол комісії

 2 березня у Вінницькій облдержадміністрації провели позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому прийняли рішення ввести ряд обмежень щодо використання газу в промисловості та бюджетній сфері.

Протокол засідання комісії є в розпорядженні редакції Вiнниця.info.

Обмеження вводяться у зв’язку зі зменшенням тиску газу в енергопостачальній системі України. Урядом об’явлена кризова ситуація надзвичайного рівня в газопостачальній сфері.

Департамент освіти і науки облдержадміністрації повинен організувати роботу щодо:

  • призупинення навчального процесу з 03 по 07 березня 2018 року у всіх навчальних закладах в тому числі і вищих, які опалюються централізованим опаленням та використовують газ для опалення. У навчальних закладах, які використовують альтернативні види палива навчальний процес не припиняти.
  • пониження температурного режиму в закладах освіти до мінімально допустимих норм роботи системи опалення.
  • відновити роботу дошкільних навчальних закладів з 05 березня 2018 року у звичайному режимі.

Голови районних державних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад та міські голови міст обласного значення повинні забезпечити:

  • Призупинення навчального процесу з 03 по 07 березня 2018 року у всіх навчальних закладах, які опалюються централізованим опаленням та використовують газ для опалення. У всіх навчальних закладах, які використовують альтернативні види палива навчальний процес не припиняти.
  • Пониження температурного режиму до допустимих норм роботи системи опалення в закладах освіти, які використовують газ для опалення.
  • Забезпечити постачання альтернативних видів палива на котельні, які використовують альтернативне паливо, в максимально можливих об’ємах на цей період.
  • Розглянути питання щодо пониження температурного режиму у підприємствах, установах та закладах, а також зменшити кількість працівників на робочих місцях на 03 березня 2018 року.

Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства та Вінницьке обласне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Віноблагроліс» повинні забезпечити безперебійне постачання на котельні, які використовують альтернативне паливо, в максимально можливих об’ємах.

Профільні департаменти та голови міст обласного значення повинні опрацювати з найбільшими споживачами газу на території області питання щодо обмеження норм споживання газу підприємствами та установами до мінімально допустимих норм.

Вінницька область переходить на режим економії газу. Протокол комісії

 

Вінницька область переходить на режим економії газу. Протокол комісії - фото 2

Нагадаємо, у всіх освітніх закладах Вінниці, окрім дитячих садків, навчання призупиняють до 7 березня включно. Населення просять зменшити температурний режим в оселях.

Вiнниця.info