9 листоп. 2015 17:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

75

0

Вінницька облрада 7-го скликання збереться в кінці листопада. Хто стане новим головою облради?

Вінницька облрада 7-го скликання збереться в кінці листопада. Хто стане новим головою облради?

 Сесія Вінницької облради в новому складі відбудеться в кінці листопада. БПП веде переговори про створення коаліції


Вінницька облрада 7-го скликання збереться в кінці листопада. Хто стане новим головою облради?

 В партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» позитивно оцінили результати виборів на Вінниччині. Пропрезидентська партія отримала 29,08% голосів виборців, відповідно - 27 депутатських мандатів в облраді 7-го скликання. Наразі ведуться перемовини з іншими політсилами про створення коаліції. Першу сесію в новому депутатському складі планують провести 26-27 листопада.

Про це під час прес-конференції 9 листопада, повідомив голова Вінницької територіальної організації партії «Солідарність» - Блок Петра Порошенка» Андрій Гижко.

За його словами, рейтинг кандидатів в депутати від БПП, міг бути і вищим, але виборці напряму пов’язують промахи Уряду щодо медицини, тарифів та стану доріг з президентською партією. Та й новий закон про місцеві вибори має багато мінусів. Наприклад, волонтери і громадські діячі, які мають чималу підтримку вінничан, не потрапили до облради.

Гижко зазначив, що в штабі партії був певний «шок», коли стало відомо, що до облради не проходить Юлія Вотчер та Раїса Панасюк, адже це люди з чистою репутацією і високим кредитом довіри.

«Недосконалість цього закону, про який ми багато раз говорили. Якби вибори пройшли за старою системою (пропорційною – ред.), БПП мала б дві третини голосів – 67 із 132. Не пройшли директор «Вінницягаз», не пройшли «старожили» облради: Вікалюк, Ворона. Поки що не входить в облраду Володимир Кістіон. Тобто є ряд відомих прізвищ в області, які не пройшли в раду», - розповів А. Гижко.

Вінницька облрада 7-го скликання збереться в кінці листопада. Хто стане новим головою облради?

Щодо початку роботи Вінницької облради 7-го скликання, планується, що перша сесія відбудеться наприкінці листопада.

«5 листопада ОВК оголосила результати. Згідно закону, є 20 днів, щоб оскаржити ці результати, окрім того, деякі депутати мають визначитись, в якій раді вони залишаються. Тому чергова сесія облради буде десь 26-27 листопада 2015 року», - повідомив А. Гижко.

Відомо, що двоє кандидатів від «Солідарності» пройшли одночасно до обласної ради та інших рад. Людмила Станіславенко пройшла і у Вінницьку міську раду і в обласну. Така ж ситуація і в Катерини Романенко, яка пройшла до облради та одночасно обрана сільським головою в Гайсинському районі. Вони повинні до 25 листопада визначитись, в якій раді працюватимуть.

Якщо ж Станіславенко і Романенко відмовляться від депутатства в облраді, то на їх місце може стати Іван Лєта і Олександр Крученюк (з Хмільника).

Як повідомив голова Вінницької територіальної організації партії «Солідарність», зараз між партіями розпочався переговорний процес щодо створення коаліції в обласній раді. Перемовини ведуть з «БЮТ», «Самопоміччю», «Аграрною партією» та іншими представниками демократичних сил. Співпраця «Солідарності» з представниками «Опозиційного блоку», які мають 6 депутатських мандатів, за словами А. Гижка, виключена.

На запитання журналістів, чи є попередні домовленості, від якої політичної сили буде голова Вінницької облради, Андрій Гижко відповів, що «Солідарність» висуватиме своїх кандидатів на очільника ради, так як вони мають 27 мандатів. Але кандидатури Андрія Гижка на цю посаду не буде, бо депутатом його не обрано.

Нагадаємо, 5 листопада ОВК оприлюднила результати виборів 25 жовтня, відповідно до яких до Вінницької облради увійшли 8 партій.

ВИННИЦА.info