10 жовт. 2014 16:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Влада
0

37

0

Вінницька облрада дала добро на повалення «Ленінів» і визнала ОУН-УПА борцями за незалежність

Вінницька облрада дала добро на повалення «Ленінів» і визнала ОУН-УПА борцями за незалежність

А головного лікаря в психлікарню не призначила


Вінницька облрада дала добро на повалення «Ленінів» і визнала ОУН-УПА борцями за незалежність

 10 жовтня відбулась 27 сесія Вінницької обласної ради, яка «затяглась» до 14 години дня. Під час сесії депутати знову голосували руками, сварились через посади керівників комунальних закладів, і з’ясовували стосунки, чому чотири родини загиблих в АТО вояків ніяк не можуть отримати квартири, на які Уряд виділив гроші.

На початку сесії голова облради Сергій Свитко повідомив що система «рада» до голосування не готова, тому депутатам запропонували вирішувати питання «підняттям рук». Зареєструвався 81 депутат. В результаті розглянули 52 питання.

Зокрема облрада прийняла рішення, яким визнала воїнів ОУН-УПА воюючою стороною за незалежність України під час Другої світової війни та передбачити в обласному бюджеті на 2014 – 2015 рік фінансування відповідних пільг. Також рекомендовано органам місцевого самоврядування здійснювати заходи щодо вшанування учасників боротьби за незалежність України в ХХ столітті.

Ще одне важливе рішення зі сфери культури, яке депутати підтримали - Про демонтаж пам’ятників і пам’ятних знаків. Органам місцевого самоврядування рекомендується ухвалити рішення про демонтаж пам’ятних знаків, присвячених особам комуністичного режиму, які причетні до політичних репресій та Голодомору. Також рекомендується перейменувати назви вулиць, площ, провулків які містять імена ідеологів, організаторів і виконавців комуністичних злочинів в Україні.

Вінницька облрада дала добро на повалення «Ленінів» і визнала ОУН-УПА борцями за незалежність

Так підняттям рук голосували аж до 14 години, але не на всі питання вистачило голосів. Першим не ухваленим рішенням, стало Про внесення змін до структури і чисельності виконавчого апарату обласної ради, яким пропонувалось скоротити посаду завідувача сектору бухгалтерського обліку відділу фінансового забезпечення. Наступним каменем спотикання стало призначення керівників комунальних закладів. Особливу бурю емоцій визвало кандидатура Ігоря Костенка на посаду головного лікаря Вінницької обласної психіатричної лікарні №2. Депутати відмовились підтримувати голосуванням розпорядження голови, мотивуючи тим, що подібні призначення не зовсім «правильні» і потім їх оспорюють в судах.

Вінницька облрада дала добро на повалення «Ленінів» і визнала ОУН-УПА борцями за незалежність - фото 2

Також на сесії були присутні рідні загиблих в АТО вояків. Вони просили депутатів вирішити проблему з придбанням житла. Як повідомили жінки, Уряд виділив гроші з розрахунку 6 тис. гривень за 1 кв.м., а на ринку нерухомості Вінниці вартість квадратного метра житла 6,5 – 7 тис. гривень. Анатолій Олійник повідомив що написав відповідне звернення в Уряд, щоб розглянути питання. А Сергій Свитко в свою чергу уточнив що він нічого не знав про такі проблеми, бо мовляв, все давно б вирішив…

ВИННИЦА.info


0
0