21 черв. 2016 15:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Влада
0

54

0

Вінницька облрада має 187 об’єктів комунальної власності. Чому не ліквідовують проблемні підприємства?

Вінницька облрада має 187 об’єктів комунальної власності. Чому не ліквідовують проблемні підприємства?

 5 комунальних підприємств Вінниччини на стадії банкрутства


Вінницька облрада має 187 об’єктів комунальної власності. Чому не ліквідовують проблемні підприємства?

 У власності територіальних громад Вінницької області є 187 об’єктів, з них 5 підприємств в стадії банкрутства. Частина підприємств бездіяльні, але ліквідувати їх облрада не може через складнощі в законодавстві.

Про це під час прес-конференції, 21 червня, повідомив голова Вінницької облради Анатолій Олійник.

«У нас є 5 підприємств в стадії банкрутства з величезними проблемними питаннями щодо їх закриття. Та з процедурою ліквідації, банкрутства і все що з цим пов’язано, все дуже складно. Відкрити підприємство можна за день, а закривати роками. Враховуючи недосконалість законодавства, в нас є 5 підприємств в стадії банкрутства. Одне з них вже 12 років в стадії банкрутства. Є й інша частина підприємств, які ще не в стадії банкрутства і не ліквідовані, але вони бездіяльні, не приносять ніякого ефекту. Наприклад учбово-навчальний комбінат. На комісії комунальної власності ми обговорювали як створити ліквідаційну комісію. Але навіть ліквідаційну комісію створити не можемо, бо людина, яка там працювала (керівник підприємства – ред..), каже що не хоче бути головою ліквідаційної комісії. Законодавство сьогодні говорить що ми не можемо людину зобов’язати бути головою ліквідаційної комісії, скласти ліквідаційний баланс і надати власнику (облраді – ред..) цифри», - говорить А. Олійник.

Щодо кількості «проблемних» комунальних підприємств, Анатолій Дмитрович не уточнив, при цьому зазначив що 47 керівників підприємств є людьми пенсійного віку - від 60 до 74 років.

Питання ліквідації чи реорганізації комунальних підприємств мають вирішуватись спільно з профільними департаментами ОДА.

«Є цілий ряд закладів із 187, які курують департаменти. Ми делегували їм повноваження згідно закону Про місцеві державні адміністрації. Заклади є різні. Є зразкові, а є проблемні. Ми «возимось» з Брацлавським інтернатом, іншими… Але я не хочу їх називати, бо департамент може мати іншу точку зору. Коли наші думки співпадуть у вигляді акту чи доповідної, тоді конкретно по кожному, як по «Вінницякіно», будуть здійснюватися конкретні заходи», - говорить голова облради.

Нагадаємо, питання доцільності фінансування «Вінницякіно», стало початком перевірок господарської діяльності підприємства, в суспільстві велись дискусії, чи ліквідовувати підприємство.

ВИННИЦА.info