12 берез. 2018 14:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

52

0

Вінницька облрада підготувала 100 тисяч для журналістів. До умов конкурсу внесуть зміни

Вінницька облрада підготувала 100 тисяч для журналістів. До умов конкурсу внесуть зміни

 Призовий фонд для журналістів за висвітлення децентралізації хочуть збільшити, термін продовжити, імена конкурсантів «засекретити»


Вінницька облрада підготувала 100 тисяч для журналістів. До умов конкурсу внесуть зміни

 В 2018 році Вінницька обласна рада проводить другий конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади». Призовий фонд – 100 тис. гривень. Передбачено 18 нагород від 3 до 10 тис. гривень в трьох номінаціях. Прийом робіт планують продовжити до середини квітня, а імена конкурсантів «засекретити».

Про це йшлось під час прес-конференції 12 березня.

«Ми спільно з Комітетом Верховної ради з питань місцевого самоврядування. Направили лист пану Попеско щодо співробітництва в рамках конкурсу з Європейським союзом, представництвами ЄС щодо розширення можливостей для учасників конкурсу. Сподіваємось на те, що в 2018 році, крім 100 тис. гривень з обласного бюджету, зможемо розширити коло нагороджених та напрямки щодо заохочення.

Цього року в Положенні про проведення конкурсу є кілька змін. Це стосується журналістів-фрілансерів. Їх роботи, які транслювались чи були опубліковані в офіційних ЗМІ теж допускаються до конкурсу. Також склад конкурсної комісії не персоніфікований. Члени комісії входять за посадами. Це дасть можливість, в разі відсутності когось з членів комісії, замінити заступником», - зазначив голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник.

Вінницька облрада підготувала 100 тисяч для журналістів. До умов конкурсу внесуть зміни

«Декілька робіт минулого року були відзначені на рівні профільного міністерства. Сьогодні бачимо матеріали по децентралізації по Іллінцях, Калинівці, Тульчину, ЦНАП-и відкриваються, але цього замало. Напевно і 100 тис. гривень, які виділені також мало, ми повинні спільно звертатись до Ради Європи щоб заохотити журналістів брати участь в конкурсах. Вони окрім того, що висвітлюють кращі практики, дають стимул об’єднаним територіальним громадам. Люди, які сьогодні займаються децентралізацією на місцях брати більш активну участь. Нажаль, сьогодні область стосовно об’єднання громад, не на лідируючих позиціях. Нам сьогодні потрібно над цим працювати спільно», - говорить народний депутат Сергій Кудлаєнко.

Голова постійної профільної комісії Тетяна Редько запропонувала продовжити термін прийому робіт на конкурс до 15 квітня та внесла пропозицію не вказувати прізвища журналістів-конкурсантів для більш об’єктивного оцінювання. Пропозицію депутатки підтримала член конкурсної ради Олена Тараненко.

Анатолій Олійник дав розпорядження підготувати відповідні зміни до Положення, які повинна затвердити Конкурсна рада.

Конкурс проводиться в номінаціях: «Краща онлайн-публікація», «Краща стаття», «Кращий радіо- або відеоматеріал». Подавати свої роботи журналісти можуть, заповнивши аплікаційну форму ТУТ.

Вінницька облрада підготувала 100 тисяч для журналістів. До умов конкурсу внесуть зміни - фото 2

Вiнниця.info