17 трав. 2018 11:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

49

0

Вінницька облрада планує прийняти у комунальну власність коледж, який входить до складу ВНАУ

Вінницька облрада планує прийняти у комунальну власність коледж, який входить до складу ВНАУ

 Брацлавський коледж Вінницького аграрного університету планують забрати з державної власності 


 У Вінницькій обласній раді до сесії підготували проект рішення, яким передбачено надати згоду на передачу з державної власності цілісного майнового комплексу Брацлавського агроекономічного коледжу Вінницького національного аграрного університету до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області.

Проект рішення опубліковано на сайті облради.

«1.Надати згоду на передачу з державної власності цілісного майнового комплексу Брацлавського агроекономічного коледжу Вінницького національного аграрного університету до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області та взяти на себе зобов’язання не відчужувати його в приватну власність та без права перепрофілювання.

2. Скерувати звернення депутатів обласної Ради до Кабінету Міністрів України із проханням прийняття рішення про передачу цілісного майнового комплексу Брацлавського агроекономічного коледжу Вінницького національного аграрного університету до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області…», - зазначено в документі.

В додатку до проекту рішення йде звернення депутатів облради до Кабмінув

«Звернення депутатів Вінницької обласної Ради 7 скликання до Кабінету Міністрів України

Депутати Вінницької обласної Ради 7 скликання підтримують ініціативу трудового колективу Брацлавського агроекономічного коледжу Вінницького національного аграрного університету та пропозиції Вінницького національного аграрного університету, викладені в листі від 28 лютого 2018 року № 12-43-287, щодо виходу коледжу цілісним майновим комплексом зі структури університету та передачі його на фінансування з обласного бюджету.

Зважаючи на те, що ст. 24 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» не передбачає виходу зі структури підрозділів закладів вищої освіти та набуття ними статусу окремих юридичних осіб, просимо розробити механізм щодо передачі цілісного майнового комплексу Брацлавський агроекономічний коледж ВНАУ до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області.

Раніше редакція Вінниця.info повідомляла, що викладачі Чернятинського аграрного коледжу, який входить до структури Вінницького національного аграрного університету вийшли пікетували біля облради із вимогою відокремити їх навчальний заклад від ВНАУ.

У лютому цього року на сесії Вінницької облради підготували звернення депутатів до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо припинення репресій Вінницького національного аграрного університету проти Брацлавського та Чернятинського коледжів.

Вінниця.info


0
0