2 верес. 2018 15:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

58

0

Вінницька облрада планує створити нову комунальну установу для видавничої діяльності

Вінницька облрада планує створити нову комунальну установу для видавничої діяльності

 Установу планують створити для видавничої діяльності 


Вінницька облрада планує створити нову комунальну установу для видавничої діяльності

 Вінницька облдержадміністрації подала проект рішення, яким передбачено створити нову комунальну установу «Видавничий дім «Моя Вінниччина».

Документ опубліковано на сайті обласної ради.

Статутом прописано, що установа займатиметься підготовкою і випуском друкованої продукції, підготовкою та виданням серій книг, проведенням та організацією презентацій книжкової та відео продукції.

«…1. Створити комунальну установу «Видавничий дім «Моя Вінниччина».

2. Затвердити Статут комунальної установи «Видавничий дім «Моя Вінниччина», що додається.

3. Призначити Вітковського В.М. виконувачем обов’язків директора комунальної установи «Видавничий дім «Моя Вінниччина» до призначення керівника цієї установи.

4. Доручити виконувачу обов’язків директора комунальної установи «Видавничий дім «Моя Вінниччина» Вітковському В.М. здійснити всі організаційно-правові заходи щодо державної реєстрації юридичної особи та Статуту, про що проінформувати управління спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області в місячний термін (з наданням копії Статуту).

5. Обласній державній адміністрації забезпечити фінансування створення і функціонування комунальної установи «Видавничий дім «Моя Вінниччина» з граничною штатною чисельністю 7 штатних одиниць за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті…», - зазначено в проекті рішення.

Основними завданнями Установи є:

  • збирання, створення, редагування матеріалів для друку серії книг історії міст, сіл і селищ Вінницької області «Моя Вінниччина»;

  • підготовка і випуск серії книг «Державні люди України» про кращих представників територіальних громад Вінниччини, що залишили яскравий слід у розвитку економіки та культури регіону, захисників Вітчизни, серії книг «Історичні постаті Поділля» про відомих історичних діячів краю, серії книг «Бібліотечка журналу «Вінницький край»;

  • підготовка і видання публіцистичних нарисів про відомих історичних діячів краю та організація їх презентацій; виконання функцій редакції та видавця друкованих засобів масової інформації, заснованих комунальною установою; підготовка і видання тематичних збірників (альманахів);

  • підготовка та випуск у світ видавничої продукції; задоволення інформаційних потреб громадян, юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування для реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів, створення відеопродукції та соціальної реклами;

  • виявлення, підтримка творчості талановитої молоді Вінниччини, зайняття іншою діяльністю, відповідно до чинного законодавства України.

Вiнниця.info