28 листоп. 2017 12:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

27

0

Вінницька облрада профінансувала навчання у вишах 243 учасників АТО та членів їхніх сімей

Вінницька облрада профінансувала навчання у вишах 243 учасників АТО та членів їхніх сімей

 Вінницька облрада профінансувала одноразову компенсаційну виплату за навчання у вишах 243 учасників антитерористичної операції та їхніх дітей на 2,04 млн. грн


Вінницька облрада профінансувала навчання у вишах 243 учасників АТО та членів їхніх сімей

 Вінницька облрада профінансувала одноразову компенсаційну виплату за навчання у вишах 243 учасників антитерористичної операції та їхніх дітей на 2,04 млн. грн.

«Ми одними із перших в країні підтримали ініціативу щодо одноразової компенсаційної виплати за навчання учасників антитерористичної операції та їхніх дітей, - говорить голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник. - Вона справді потрібна, тому що у нас в області сотні молодих людей, - і учасників АТО, і їхніх дітей здобувають освіту в навчальних закладах. Перший етап - це оплата навчання на денній формі навчання для жителів області, а також тих, хто на момент вступу у ВНЗ проживав на території Вінниччини. Тому ми на сьогоднішній день 243 особам на суму 2,04 млн. грн. компенсуємо вартість навчання вищих і середньо-спеціальних навчальних закладах».

За його словами, відповідне рішення обласна Рада ухвалила ще у вересні цього року. На той час було передбачено надання компенсації за навчання 204 жителям Вінницької області з числа учасників АТО та їх дітей на загальну суму 1,73 млн. грн. Згодом список претендентів на компенсацію за навчання поповнився іще 39 громадянами з числа учасників АТО та їхніх дітей на загальну суму 310 тис. грн.

Відповідні кошти обласного бюджету для надання компенсаційної виплати спрямовано у вигляді субвенції до районних бюджетів і бюджетів міст обласного значення з метою здійснення відповідних виплат органами соціального захисту райдержадміністрацій та виконкомів міських рад обласного значення.

Наразі обласна Рада розглядає можливість внесення до переліку осіб, які можуть претендувати на компенсацію оплати за навчання у вишах, студентів-атовців та членів їх сімей, які навчаються заочно. Утім, до цього питання депутати повернуться вже наступного бюджетного року.

Вiнниця.info