25 лип. 2014 09:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

48

0

Вінницька влада визначила місця для наметів, що збирають допомогу на армію, і проконтролює щоб не було шахраїв

Вінницька влада визначила місця для наметів, що збирають допомогу на армію, і проконтролює щоб не було шахраїв

У Вінниці визначені три місця для публічного збору благодійних пожертв: Будинок офіцерів, Майдан Небесної Сотні та вул. 600-річчя,17 (площа біля ТК «Мегамол»)

 

 

 


Вінницька влада визначила місця для наметів, що збирають допомогу на армію, і проконтролює щоб не було шахраїв

Останнім часом до виконкому міської ради почали надходити звернення від різних організацій та об’єднань щодо встановлення у місті наметів для збору коштів на підтримку українських військових. Для того, щоб впорядкувати і привести у відповідність до законодавства цю роботу, 24 липня виконком міської ради на своєму черговому засіданні прийняв рішення «Про визначення місць для здійснення благодійної та волонтерської діяльності», яке чітко регламентує умови та порядок встановлення таких наметів для збору коштів на підтримку українських військових.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Відповідно до ухваленого рішення на території міста визначені три місця для публічного збору благодійних пожертв. Це Будинок офіцерів, Майдан Небесної Сотні та вул. 600-річчя,17 (площа біля ТК «Мегамол»).

Бажаючі встановлювати намети згідно із цим рішенням повинні погоджувати розташування місць для публічного збору благодійних пожертв із департаментом адміністративних послуг міської ради та надавати працівниками департаменту відповідні документи. Для осіб, які здійснюють публічний збір благодійних пожертв від імені благодійної організації, це: нотаріально посвідчена довіреність керівника благодійної організації (довіреність має визначати, зокрема, цілі, місце і строк збору коштів або іншого майна, порядок їх використання та порядок загального доступу до фінансових звітів благодійної організації) та копія статуту благодійної організації. Для осіб, які здійснюють публічний збір благодійних пожертв на користь благодійної організації від власного імені, це має бути копія статуту благодійної організації та контракт (договір) про благодійну діяльність з такою благодійною організацією. Цей контракт або договір має визначати цілі, місце і строк збору коштів або іншого майна, порядок їх використання, порядок загального доступу до фінансових звітів благодійної організації та відповідальність сторін у разі порушення контракту (договору) або порядку використання пожертв).

Документ, який необхідно надати особам, що бажають отримати дозвіл на встановлення намету для збору коштів від імені або на користь інших бенефіціарів (крім благодійних організацій), це контракт (договір) про благодійну діяльність з таким бенефіціаром або одним із його законних представників. При цьому даний документ має визначати (окрім цілей, місця і строку збору коштів або іншого майна, порядок їх цільового використання, обліку та звітності), також і відповідальність особи, яка здійснює публічний збір благодійних пожертв, перед бенефіціаром і благодійниками у разі порушення контракту (договору) або порядку використання таких пожертв.

І, нарешті, для осіб, які займаються волонтерською діяльністю, та волонтерських організацій, такими документами є: рішення центрального органу виконавчої влади (Міністерства соціальної політики України) про надання юридичній особі статусу волонтерської організації; копія договору про провадження волонтерської діяльності, укладеного з волонтерською організацією; копія посвідчення волонтера.

Також рішенням виконкому з метою виявлення, запобігання і припинення кримінальних правопорушень, Вінницькому міському відділу УМВС у Вінницькій області доручено здійснювати контроль за дотриманням законодавства при проведенні публічного збору благодійних пожертв у визначених місцях.

ВИННИЦА.info

 

 


0
0