25 трав. 2015 09:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

81

0

Вінницьке підприємство впіймали на ввезені вантажівок за «сірою» схемою

Вінницьке підприємство впіймали на ввезені вантажівок за «сірою» схемою

 Фіскали підозрюють підприємця у заниження митної вартості автомобілів, ввезених на територію України


Вінницьке підприємство впіймали на ввезені вантажівок за «сірою» схемою

 Слідчими внесена до ЄРДР інформація щодо вчинення кримінального правопорушення за ст. 358 Кримінального кодексу України – підроблення документів. Приватного підприємця підозрюють у заниження митної вартості автомобілів, ввезених на територію України.

Про це повідомляє головне управління ДФС у Вінницькій області.

Щонайменше шість вантажних автомобілів різних марок завезені вінницьким приватним підприємством на територію України із суттєвим заниженням їх вартості при перетині кордону. Цим самим зловмисники намагалися уникнути сплати митних платежів і податку на додану вартість. Для цього до зовнішньоекономічного контракту були внесені завідомо неправдиві відомості, які виявили при відпрацюванні співробітники підрозділу протидії митним правопорушенням оперативного управління ГУ ДФС у Вінницькій області. Зокрема, за документами країна-експортер зазначена інша, ніж реальна країна, що відправила товар, крім того, вартість кожного авто занижена у 2-3 рази. В Україні ж вантажівки реалізовували за ринковими цінами.

Наразі відпрацьовується діяльність приватного підприємства щодо встановлення повної кількості ввезених на територію України автомобілів із порушенням законодавства. Також вживаються заходи по відшкодуванню завданих збитків.

ВИННИЦА.info