27 лют. 2015 14:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

82

0

Депутати Вінницької облради написали листа Путіну

Депутати Вінницької облради написали листа Путіну

 Депутати попросили Путіна випустити Надію Савченко і зупинити війну


Депутати Вінницької облради написали листа Путіну

 27 лютого під час засідання Вінницької обласної ради депутати написали лист Володимиру Путіну. У своєму зверненні вони вимагають звільнення Надії Савченко та припинення війни. Чиновники стурбовані станом здоров’я української льотчиці, оскільки сьогодні виповнюється 77 днів її голодування.

«Ви керуєте величезною країною. Але нині ваша репутація і, врешті-решт, ваше майбутнє залежить від того чи знайдете ви мужність випустити із в’язниці українську льотчицю. Надія Савченко довела, що вона готова йти до кінця і ціною власного життя захистити своє право на справедливість. Нині весь світ підтримує героїчну українку. Ви ж скочуєтеся у безодню безумства і ведете свій народ до міжнародної ізоляції. Вам не буде виправдання у нащадків. Схаменіться!

Існує безліч юридичних підстав для звільнення Надії Савченко з в’язниці, яку в народі називають Путінської катівнею. Невже саме таку пам'ять ви хочете залишити про себе в історії? Невже вам мало смертей українських і російських солдат, за які ви понесете відповідальність? Згадайте, що життя кожної людини безцінне. Зупиніть війну, зупиніть кровопролиття! Звільніть Надію!

Хочемо нагади вам, що Савченко є членом Парламентської асамблеї Ради Європи. Цей статус гарантує імунітет від арешту та кримінально переслідування на території всіх держав, до яких, не зважаючи на втрату права голосу, входить і РФ.

В Мінську було досягнуто домовленості щодо обміну полоненими всіх на всіх. Пане Путін, чому ви не включили до списку полонених прізвище Надії Савченко? Ваше лицемірство не знає меж. Та ви не зможете безкарно обманювати світову спільноту, як обманюєте російський народ. Підпорядковані вам судді продовжили термін утримання вашої бранки до травня місяця. Відеозапис з останнього засідання суду викликає занепокоєння за життя Надії. Вона просто може не дожити до наступного суду. Пане президент, не порушуйте законів людяності, загибель Надії Савченко ляже на ваше сумління. Жодні провокаційні трюки не зможуть зняти провину за цю смерть саме з вас особисто. Світові лідери відвернуться від президента-вбивці.

Ми, депутати Вінницької обласної ради, звертаємося до вас, пане Путін. Наполягаємо на звільненні Надії Савченко відповідно до норм статуту Ради Європи домовленостей в Мінську у норманському форматі».

ВИННИЦА.info